Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak Başkanlığındaki toplantı Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri Valilerinin yanı sıra Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak toplantının açışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Değerli Basın Mensupları Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’na hoş geldiniz.Toplantımız, bir önceki Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlarla ilgili çalışmaları değerlendirerek başlayacaktır. Ajansımız, geçtiğimiz ay THY Nevşehir Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Kuala Lumpur ve Singapur’a çalışma ziyareti gerçekleştirilmiştir. Yine, 14 -15 Kasım 2013 tarihleri arasında Kapadokya’daki turizm ürün ve servislerinin tanıtılarak uzun dönem turizm ortaklıklarının gerçekleştirilmesi amacıyla Birleşmiş Milletler Karadeniz Ticaret & Yatırım Tanıtım Programı (BSTIP), Ahiler Kalkınma Ajansı ve Türk Hava Yolları Nevşehir Bölge Müdürlüğü ortaklığında Nevşehir’de “Kapadokya Turizm Tanıtım Forumu” düzenlenmiştir. Ayrıca, Aksaray ve Nevşehir İŞKUR İl Müdürlükleri tarafından düzenlenen kariyer fuarlarına Ajansımız da destek sağlamıştır.   


 

Geçtiğimiz ay yapılan çalışmaların değerlendirilmesinin ardından toplantı 2013 Yılı İkinci Dönem Teknik Destek Programı sonuçlarının Yönetim Kurulu’na sunulması ile devam edecektir.

 

Ardından Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği’nin 4. maddesi gereğince Genel Sekreterliğimiz tarafından hazırlanan Ajansımızın insan kaynakları politikasına ilişkin rapor, Yönetim Kurulumuza sunulacaktır. Raporda uygulamaya dair bilgiler, insan kaynakları profilimiz, insan kaynakları politikasına ilişkin Ajans faaliyetleri ve geliştirilmesine yönelik öneriler yer almaktadır.

 

Diğer bir gündem maddesi ise, Yararlanıcılardan gelen talepler doğrultusunda Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklenen projelerin uygulama süresinin uzatılması konusu olacaktır.

 

Toplantıda ayrıca Güdümlü Proje Desteği kapsamında desteklenmesine karar verilen projelerin geldiği aşama ile ilgili bilgi verilecektir.

 

Bir diğer konu ise, 25 Aralık 2013 tarihinde Aksaray’da yapılması planlanan Kalkınma Kurulu Toplantısı hakkında Yönetim Kurulu üyelerimizin bilgilendirilmesidir. 

Bildiğiniz gibi Kalkınma Kurulu Başkanı seçimi son olarak 18 Ekim 2011 tarihinde Kırıkkale’de gerçekleştirilmiş, son Kalkınma Kurulu toplantısı ise 25 Haziran 2013 tarihinde Niğde’de yapılmıştır. 31.05.2013 tarih ve 28663 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2013/4748 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Kalkınma Kurullarına temsilci gönderecek kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşları yeniden belirlenmiştir. Kalkınma Kurulu Başkanı iki yılda bir seçildiğinden,  25 Aralık 2013 tarihinde Aksaray’da yapılacak olan Kalkınma Kurulu, yeni üyelerle toplanacak ve başkanlık seçimi yapılacaktır.

 

Toplantımız gelecek bir ay için planlanan diğer çalışmaların tartışılmasıyla sona erecektir.

 

Hepinize değerli katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim.