Ahiler Kalkınma Ajansı’nın (AHİKA), 8 Ocak 2015 tarihinde Enerji Altyapısı ve Sosyal Kalkınma konu başlıklarında ilan ettiği 2015 Yılı Mali Destek Programları çerçevesinde başlattığı proje yazma ve KAYS eğitimleri devam ediyor.

AHİKA Mali Destek Programları çerçevesinde projelerin KAYS (Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi) üzerinden başvurusunun nasıl yapılacağı, projelerin nasıl hazırlanması gerektiği, proje döngüsü yönetimi ve mantıksal çerçeve yaklaşımı gibi konuların ele alındığı proje yazma eğitimlerinin ilki 2-3 Şubat tarihlerinde Nevşehir’de gerçekleştirilmişti.

Eğitimler 5-6 Şubat 2015 tarihlerinde Aksaray’da devam etti. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki eğitim sonrası,  Aksaray TSO Başkanı Ahmet KOCAŞ ve AHİKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hatice ŞAHİN EROĞLU’nun katılımıyla, sertifikalar katılımcılara verildi.

Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimlerinin bir sonraki durağı Kırıkkale oldu. 9-10 Şubat 2015 tarihlerinde düzenlenen eğitim sonrası gerçekleştirilen sertifika törenine; Kırıkkale Valisi ve AHİKA Yönetim Kurulu Üyesi Ali KOLAT, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ ve AHİKA uzmanları katıldı.

Kırıkkale Valisi ve AHİKA Yönetim Kurulu Üyesi Ali KOLAT sertifika töreninde yaptığı konuşmada; “Göreve başladığımız zaman Ahiler Kalkınma Ajansı TR71 Bölgesinde en az destek alan il Kırıkkale idi. Dolayısıyla ne yapıp edip bu alt sıralardan kurtulmamız lazım dedik. Bu doğrultuda gerekli çabayı gösterdik. Arkadaşlar zaman zaman bizi takip ettiler. Nasıl proje yapılır, projelerimiz neden geçmiyor, hangi projeler destekleniyor gibi soruların yanıtlarını bulmak için geçmişe yönelik yaptığımız çalışmalarımız oldu. Bu tür eğitimler son derece önemli. İnşallah bu çalışmalardan da iyi sonuçlar alacağız” dedi.

Daha sonra, Vali KOLAT ve AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.

12-13 Şubat 2015 tarihlerinde Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda devam edecek olan eğitimler, 16-17 Şubat 2015 tarihlerinde ise Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek eğitimle sona erecek.