Ahiler Kalkınma Ajanısı’nın, Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlikle birlikte  organlarından biri olan ve üyeleri Ajans’ın sorumluluk bölgesindeki Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinde görev yapan kamu  kurumu yöneticileri, akademisyenler , işadamları, sivil  toplum kuruluşları ve medya temsilcileri gibi yerel aktörlerden oluşan Kalkınma Kurulu 6. kez toplandı.

 

 

 

                   Kuruluşundan bu yana Kalkınma Kurulu’nu sırasıyla Nevşehir, Kozaklı, Niğde, Aksaray ve Kırıkkale’de olmak üzere 5 kez bir araya getiren Ahiler Kalkınma Ajansı 6. toplantıyı 26 - 27 Eylül’de Kırşehir’de gerçekleştirdi.

 

   

 

                   26 Eylül 2012 Çarşamba günü Aksaray İli Ortaköy İlçesi’ne bağlı  Sarıkaraman Kasabası’nda yapılan Yunus Emre Şenlikleri’ne katılımla başlayan program Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde devam etti. Fakülte konferans salonundaki saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan program Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Davut Yeşil ve ardından  Kalkınma Kurulu Başkanı Fahri’nin Eker’in açılış konuşmasıyla devam etti.

 

Fahri Eker’in ardından kürsüye gelen Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Valisi Ali Kolat Ahiler Kalkınma Ajansı için Kalkınma Kurulu’nun büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Kurul’un Ajans’ın gelecek planlarına yön vermeye devam edeceğini belirti.

 

 

 

                  Açılış konuşmalarının ardından kalkınma kurulunun ortak kararı ile Izmir’de hayata gözlerine yuman büyük ozan Neşet Ertaş’ın Ahi Evran Cami’ndeki cenazesine katılım sağlanması kararlaştırdı.

 

 

 

                   6. Kalkınma Kurulu Toplantısı ikinci gün çalışmaları ise Grand Terme Otel’de devam etti.

 

Ajans’ın 2011 yılı faaliyetleri ve denetim raporlarınn sunumuyla başlayan ikinci gün programı

 

Ajans faaliyetlerine ilişkin görüşlerin alınmasının ardından sektörel komisyonların oluşturulmasıyla devam etti..Komisyonların çalışmalarını özetledikleri sunumlarının ardından karar oturumu ile kapanış yapıldı.