Son günlerde Ajansımıza ulaşan haberlerden, bazı şahısların/danışman firmaların kendilerini Ajansımızla bağlantılı göstererek veya “hibe uzmanı, proje uzmanı” vb. unvanlar kullanarak, iş takibi vaadiyle vatandaşlarımızdan ve/veya halen değerlendirme sürecinde olan mali destek programlarına proje sunan başvuru sahiplerinden çıkar sağlamaya çalıştıkları; bilhassa projeleri değerlendirme sürecinde yüksek puanlarla geçirebilecek bağlantılara sahip oldukları izlenimi verdikleri ve bu maksatla para talep ettikleri anlaşılmaktadır.

 

Ajansımızın sorumluluğundaki projeler, Proje ve Destek Faaliyet Yönetmeliğinde belirtilen temel ilkeler (tarafsızlık, eşit muamele vb.) doğrultusunda değerlendirilmekte ve nihai aşamada Yönetim Kurulumuzun onayından geçmekte olup, iş takibi, nüfuz vb. yöntemlerle sonuç alınması mümkün bulunmamaktadır.

 

Vatandaşlarımızın “Dolandırıcılık” anlamına gelen bu gibi girişimlere itibar etmemeleri ve kendilerine bu maksatla yaklaşan kişileri Ajansımıza ve/veya Cumhuriyet Savcılıklarına bildirmeleri önem arz etmektedir.

 

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR