NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de hafta sonları sağlıklı yaşam için yürüyüş yapan kişi sayısında ciddi oranda artış olduğu gözleniyor.

Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü kompleksi içerisinde yar alan 3 Nolu çim saha yürüyüş yapmak isteyenler için adeta Vatandaşa tahsis edilmiş durumda. Haftanın hemen her günü sabah ve akşam saatlerinde yürüyüş yapan insan sayısındaki artış göze çarpıyor.

Ancak, Cumartesi ve Pazar günleri resmi tatili fırsat bilen ve Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyüş yapmak isteyenlerin de eklenmesiyle 3 Nolu çim saha da çok büyük bir yoğunluğa şahit olmak mümkün.

Neredeyse “Hadi kalkın aile boyu Spor yapmaya” dedirten bu durum karşısında Gençlik Hizmetleri e Spor il müdürlüğü de yürüyüş yapanların herhangi bir sorun ile karşı karşıya kalmaması için özel güvenlik görevlileri ile tedbirler almayı sürdürüyor.

7’den 70’e değişik yaş gruplarında hemen hemen her yaş grubundan insanımızı görebileceğiniz Sağlıklı Yaşam Yürüyüşüne özellikle havaların güneşli olduğu günlerde daha fazla Vatandaşın katıldığı gözleniyor. Bu arada yürüyüşe katılanların büyük bir bölümünü ise kilo sorunu olan bayanların oluşturduğu da gözlerden kaçmıyor.