NEVŞEHİR(MHA) Hafta başından itibaren 3 dönemin ardından Nevşehir’den yeniden 2 Milletvekili kazanan AK Parti’de bir yandan sırf etiket torba dolsun, birilerinin kulağına su kaçırırım da bir kuruma müdür olur muyum derdinde olup etiket yapmak amacında olanların yanında bayan aday adaylarının ne yapacağı da merak konusu.

7 Haziran seçimlerinde 55 aday adayının içerisinde etiket olsun diye 10 bin lirasına kıyan onlarca ismi göstermek mümkün. Zira yapılan temayül yoklamalarında adlarından bile zikredilmeyen, genel merkez yoklamalarında en son sıralarda kalan isimlerin yeniden aday adayı olup olmayacaklarını önümüzdeki günler gösterecek. Nevşehir kamuoyunda adları bile bilinmeyen, seçim dönemlerinde memleketlerini hatırlayan vekil aday adaylarının erken seçimde yeniden boylarının ölçüsünü alacaklarını şimdiden yanlış olmaz.

Keza, seçimden seçime Memleket aşkları, hizmet aşkları depreşen bu tür insanlara Nevşehirlinin karnı tok.

AK Parti’de öte yandan diğer bir merak edilen husus ise 7 Haziran seçimlerinde aday adaylığı başvurusunda bayanların yeniden aday adaylığına cesaret edip edemeyecekleri.

Fatma Aysun Sağdıç Güçlü, Feride Bitirim, Makbule Atlı, Nurcan Ateşok Deveci, Nurhan Dülger, Reyhan Memiş, Sema Yurtbilir Yavuz gibi aday adayı isimlerinin yeniden AK Partiden aday adayı olup olmayacakları da belirsizliğini koruyor.

3 Dönemde hep erkek aday adaylarına şans veren AK Partinin bir bayan adaya aday listesinde yer verip veremeyeceği de belirsizliğini aday listesinin belirlendiği güne kadar sürdürecek.  

Bu arada partinin son genel seçimlerde Nevşehir’de elde ettiği başarısızlık nedeniyle cesaret edip öne çıkan isim de bulunmuyor.