Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. H. Yaşar Oğuz, dünden bugüne AK Parti iktidarı dönemini değerlendirerek, 7 Haziran Genel seçimlerinin önemine vurgu yaptı. 

 

Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. H. Yaşar Oğuz dünden bugüne AK Parti iktidarı dönemini değelendirerek 7 Haziran Genel seçimlerinin önemine vurgu yaptı. 

Oğuz açıklamasında; - 28 Şubat darbesinin demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazıldığını belirterek "28 Şubat'ın yasakçı zihniyeti AK Parti ve AK Partililerin sağduyusu ve mücadele azmiyle son buldu" dedi. Süreci demokrasi tarihine yazılan kara bir leke olarak değerlendiren Oğuz, on binlerce mağduru, ekonomiye verdiği zararları ve siyasi mühendislik olayları ile 28 Şubat'ın ortak hafızalardan asla silinemeyeceğinin altını çizdi.

Oğuz, "28 Şubat'a giden süreçteki olaylar silsilesinde bürokraside, medyada, iş dünyasında çeşitli algı operasyonları yapıldı, korku senaryoları üretildi. Atılan manşetlere baktığımızda korku senaryolarını diri tutmak adına önemli bir mücadele verildiğini görüyoruz. Korkunun adı her zaman olduğu gibi irtica oldu. Demokrasiye balans ayarının tank ve tüfeklerle verileceği sanıldı. Türlü siyasi mühendisliklere tanık olduk. Etkisi bin yıl sürecek diye düşündüler. Ancak bekledikleri gibi olmadı" diye konuştu.

 

Oğuz, 28 Şubat'ı unutmadık. Darbelerin kazananı olmadığı gibi kaybedeni her zaman millet olmuştur. Darbecileri milletimiz hiçbir zaman hayırla yâd etmeyecektir" dedi.

AK Parti'nin kurulduğu ilk günden bu yana 28 Şubat'ın izlerini silmenin mücadelesini verdiğini de sözlerine ekleyen AK Parti Aday Adayı Av. H. Yaşar Oğuz "Hamdolsun AK Parti 28 Şubat mağduriyetlerini ortadan kaldırmak adına her alanda önemli reformlar hayata geçirdi. Bireysel özgürlüklerin sınırlarını genişleten kararlı adımlar atıldı. 28 Şubat'ın yasakçı zihniyeti AK Parti ve AK Partililerin sağduyusu ve mücadele azmiyle son buldu" ifadelerini kullandı.


HER ŞEY TÜRKİYE İÇİN  Oğuz açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; "3 Kasım 2002'de 'Her şey Türkiye İçin' diyerek yola çıkan AK Parti, Yeni Türkiye'ye giden yolda yükselen demokrasisi, güçlü ekonomisi, bölgesel ve küresel güç olma hedefi ile yoluna devam ediyor.  Bugün Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi gibi tartışmalar var. 17-25 Aralık darbe girişimleri başarılı olsaydı bugün bunları konuşamazdık. Paralel Yapı ile mücadele bunun için önemli' dedi.

 

Aday adaylık sürecini de değerlendiren AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday adayı Av. H. Yaşar Oğuz  “2015 seçimleri ile meclise girecek olan vekiller darbe ürünü anayasanın yerine milletin anayasasını yapacak, çözüm sürecinin yasal zeminini oluşturacak ve paralel yapı ile mücadeleyi daha etkin devam ettirecek olan isimler olacaktır. Bu açıdan son derece önemlidir” diye ifadeler kullandı.

 

AK Parti Aday adayı Av. H.Yaşar Oğuz, kendisinin milletvekili olması halinde “Yeni dönemde;  şehrimizin tüm yerel yöneticilerinin el birliği ve uyum içerisinde çalıştığı, hep birlikte 2023 Yeni Türkiye hedefine odaklanıldığı,   şehrimiz ve Ülkemiz için yeni yeni projelerin üretildiği, sevgiyle yeşeren ve büyüyen bir Nevşehir için çalışacağım” dedi.  



Nevşehir Kamuoyundan Oğuz'un Duruşu Büyük Takdir Topluyor!

Diğer Milletvekili Aday Adaylarına da başarılar dileyen, seçimlerin şehrimiz ve ülkemiz açısından Allah’tan hayırlara vesile olmasını  dileyen Ak Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. H. Yaşar Oğuz’un sıcak, samimi, geleceğe ümitle bakan kişiliği ve elinden geldiği kadar kendi fikir ve düşünceleri, plan programları hakkında açıklayıcı bilgiler verdiği gözlemlendi.

 

Ak Parti’den Nevşehir Milletvekili  Aday Adayı olan Av. H. Yaşar Oğuz’un siyasetçi adına örnek ve erdemli bir tavır sergilediği, Oğuz’un bu davranışının siyasetçilerin birlik ve beraberliği ve ülke geleceği açısından önemli bir başlangıç olacağı tahmin ediliyor.  Ayrıca Oğuz'un bu örnek davranışıyla gerek teşkilat nezdinde gerekse Nevşehir halkının gönlünde taht kurduğu, siyasete yeni özlenen birleştirici ve bütünleştiren bir duruş sergilediği belirtiliyor.

 

 

OĞUZ'UN ADAYLIK ŞANSI GİDEREK ARTIYOR…

 

 AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı Av. H. Yaşar Oğuz'un adaylık şansı da giderek artıyor. Nevşehir kamuoyunda Oğuz'un aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, gerek teşkilatçı yapısı, gerek halkın kendisine olan sevgisi ve desteği birlikte değerlendirildiğinde 24. Dönemde Oğuz'un TBMM’de Nevşehir'i temsil etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İki dönem Nevşehir de Baro Başkanlığı da yapan Av. H. Yaşar Oğuz'un Nevşehir Hukuk camiası ve kamuoyunda halk tarafından yoğun bir şekilde  sevilen ve sayılan bir isim olması dikkat çekiyor. Her nereden bakılırsa bakılsın dik duruşu, siyasi ve bürokrasi tecrübesi ve doğru bildiği yolda ilerlemesi nedeniyle aday adayları içerisinde Nevşehir milletvekilliği için en şanslı aday adayı olarak değerlendirilmekte.


Milletvekili Aday adayı Oğuz'un bu davranışının 3 kişiden oluşan Nevşehir Milletvekillerinin Nevşehir için birlik ve beraberlik içinde çalışmaları açısından öneminin tüm siyasetçilerce bilinmesi gerektiği, bu tür siyaset anlayışının Ülke genelinde de uygulanmasını , geçmişte yaşanan olumsuz davranışların tekrar yaşanmamasını temenni ediyoruz.