30 Mart 2014 Mahalli İdareler Yerel Seçimlerinde ilçe belediye başkanlığı aday adaylığına partimizden 12 arkdaşımız müracat etmiştir. Bu kadar başvurunun olması partimize olan büyük teveccühün bir göstergesidir.

Bu süreç içerisinde tüm aday adaylarımıza bir program dahilinde ilçe teşkilatımız ile bir araya gelerek, kendilerini ve projelerini anlatma imkanı verilmiştir. Aynı zamanda Kasım ayını ilk haftası içerisinde partimiz Genel Merkezi tarafından ilçemizde halkımız ile anket çalışması yapılmış ve halkımızın nabzı tutulmuştur. Buna ilave olarak 10 Kasım 2013 tarihinde il koordinatörü Kocaeli Milletvekili Sayın İlyas Şeker teşkilat mensupları ile (Ana kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, İl Genel Meclisi, İlçe Belediye Meclisi ve Mahalle Başkanları olmak üzere yaklaşık 60 kişi) yüz yüze ve tek tek görüşmek suretiyle teşkilatın yerel seçimlere yönelik görüşlerini almıştır.

      Tüm bunlardan sonra 17 Kasım 2013 tarihinde yapılmış olan ve Genel Merkezimizden gelen yetkili 5 kişilik heyet gözetiminde ve denetiminde tüm ilçelerde olduğu gibi, ilçemizdende yaklaşık 75 kişinin oy kullandığı bir teşkilat temayül yoklaması Nevşehir'de gerçekleştirilmiştir. İlçemizden Teşkilat Temayülüne katılım % 95 seviyesinde gerçekleşmiştir. Teşkilat mensuplarımız temayüllerini; özgür bir şekilde, hür iradelerini hiç bir yönlendirilme yapılmaksızın Genel Merkeze ulaştırılmak üzere sandığa yansıtmışlardır. Temayül ve anket sonuçları Genel Merkezimizde değerlendirilmektedir.


Bütün bu çalışmalar parti tüzük, program, yönetmelikler, Genel Merkez MYK kararları ile il başkanlığının talimatları doğrultusunda başarılı bir şekilde nihayete erdirilmiştir.

Gülşehir İlçe teşkilatı olarak tüm aday adaylarımıza başarılar diliyor, partimize göstermiş oldukları teveccüh ile, birlik ve beraberliğimize yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.


İlçemize, insanlarımıza ve partimize en iyi hizmeti sunacak bir ismin aday olarak gösterileceğine olan inancımız tamdır. Nihai karar Genel Merkeze ve Sayın Başbakanımıza aittir.                                              

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  

                                                                                                                 
AK Parti Gülşehir İlçe Başkanlığı