İlk olarak Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti'ni (NGC) ziyaret eden Sunar ve beraberindeki AK Parti heyetini, burada NGC Başkanı Muammer Başer ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

 

Ziyarette konuşan Sunar, parti olarak kendilerine bir prensip edindikleri seçimden seçime değil yılın her döneminde halkla, sivil toplum örgütleriyle, derneklerle, vakıflarla bir araya geldiklerini ve periyodik olarak da ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Bu gün de basın çalışanlarının temsilcisi olan cemiyetleri ziyaret ettiklerini kaydeden Sunar, "Biz seçimden seçime meydanlara inenlerden değiliz. Biz yılın her döneminde insanlarla iç içeyiz. Milletvekillerimizde öyle. Sürekli Nevşehir'e geliyorlar ve insanlarla temas halindeler. Bugünde biz programlarımızda bizleri yalnız bırakmayan basın çalışanlarının temsilcileri olan cemiyetleri ziyaret ediyoruz. Gerçekten gazeteci arkadaşlarımız bizlerin, milletvekillerimizin, bakanlarımızın gezilerini yakından takip edip Nevşehir halkını aydınlatıyorlar. Üstlendikleri görev son derece önemli" dedi.

 

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Başer de, Nevşehir'de siyasi partilerin bu tür ziyaretlerine alışkın olmadıklarını sadece seçimden seçime hatırlanmalarının kendilerini üzdüğünü belirterek, AK Parti teşkilatının bu konuya biraz daha duyarlı olduğunu kaydetti.

 

Cemiyet olarak yaptıkları faaliyetleri de anlatan Başer, "Biz Nevşehir'de geniş tabanlı bir cemiyetiz neredeyse her kurumdan üyelerimiz var. Bizde en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz. Son olarak cemiyetimiz adına gazetecilerin büyük programlarda haber takiplerinin kolay olması açısından cemiyet logolu bir minibüs aldık. Önümüzdeki hedefimiz ise kendimize ait bir bina satın almak" diye konuştu.