AK Parti  Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebeti ile bir basın mesajı yayımladı.
Gizligider,  mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bağımsız ve özgür basın demokratik bir hukuk devletinin en önemli ögelerinden biridir. Basınsız bir demokratik sistem asla söz konusu olmayacak bir sistemdir. Günümüzde iletişimin en etkili yöntemlerinden biri olan basın, hukukun evrensel standartlarından sapmadan ve kişi hak ve hürriyetlerine saygı duyarak bireylerin en temel haklarından olan haber alma ve ifade özgürlüğünün güvencesi konumundadır.

Basının topluma ve bireylere olan katkısı kritik öneme sahip olup, bireylerin ve toplumların dış dünya ile olan ilişkilerine yön verme gücünü elinde tutmaktadır. Böylesi önemli bir etkiye sahip basın mesleğinin çalışanlarının dürüst, tarafsız ve duyarlı bir şekilde mesleklerini icra etmelerini beklemek ise halkımızın basın çalışanları üzerindeki hakkıdır. Doğru haber, özel hayata saygı, birlik ve beraberliğimizin istikrarı basın çalışanlarımız için en temel yol gösterici kriterler olmalıdır.

Bu önemli ve hayati misyonun öncüleri olan basın çalışanlarımızın birçoğu çok zor koşullar altında ve birçok tehlikeye göğüs gererek çalışmaktadır. Toplumumuzun bilgilenmesi, daha demokratik, şeffaf ve geleceğe daha güvenle bakan bir Türkiye için çalışan bütün Yerel ve Ulusal basın çalışanlarının 10 Ocak Basın Çalışanları Günü’nü kutlar, ailelerine ve kendilerine fedakarlıkları için teşekkür eder, saygılar sunarım."