Adalet ve Kalkınma Partisi Nevşehir İl Başkanı M.Ali Tanrıver ve Milletvekili Adayları Mustafa Açıkgöz,Murat Göktürk,Ebubekir Gizligider 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle birer mesaj yayınladılar.

TANRIVER, “İSTİKLAL VE BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ BU GÜN ÇOK DAHA GÜÇLÜ YANIYOR”

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 19 Mayıs'ın bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gün olduğunu belirterek, o gün yanan İstiklal ve Bağımsızlık Meşalesi'nin bu gün çok daha güçlü şekilde milleti aydınlattığının altını çizdi. 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Tanrıver, Türk Milleti'nin Kurtuluş mücadelesinin başladığı günün 19 Mayıs 1919 olduğunu ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için Samsun'a gittiğini ifade ederek, “Genç, yaşlı, kadın, erkek milletin tamamı Bağımsızlık uğruna bu büyük çağrıyla birlikte ayağa kalkmış ve dünyaya özgürlüğünü haykırmıştır” dedi. 
Tanrıver, 19 Mayıs'ın Milli uyanışın en önemli sembolü olduğunu ve Genç Türkiye'nin temelinin azimle, el birliğiyle, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmeyle atıldığını belirterek , şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye’nin geleceği gençlerimizin ellerinde şekillenecektir. Birinci amacımız Türkiye’nin dünya ülkeleri arasında en tepede yerini almasıdır. AK Parti iktidarı bunun mücadelesini vermektedir. Ulu Önder Atatürk'ün de işaret ettiği gibi çok, ama çok çalışmalıyız ve ülkemizin tarihsel süreçte elde ettiği kazanımlara sahip çıkmalıyız. Bu da ancak çalışmakla, okumakla, araştırmakla, sorgulamakla ve tarihi iyi bilmekle olur. Ulu Önder geleceğin güçlü Türkiye’sinin gençlerin omuzlarında yükseleceğini bildiği için bugünü gençlerle özdeşleştirmiştir ve bu bayramı onlara bahşetmiştir. Bu nedenle bu sorumluluğu taşıyacak bireyler olmalıyız ve ileri demokrasilere ulaşmak adına çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum'


AÇIKGÖZ; “TÜRK GENÇLİĞİ BU GÜNLERİMİZİN SİGORTASI, GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayı Mustafa Açıkgöz, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

19 Mayıs gününün, aziz vatan evlatlarının canları pahasına verilen bağımsızlık mücadelesinin başlangıç noktası olduğunu belirten Açıkgöz; “Bu uğurda varını yoğunu ortaya koyup can veren aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Açıkgöz’ün mesajı şöyle ; 

“Aziz şehitlerimizin kanlarıyla hayat bulan, vatanımızın her karışına sahip çıkıp korumayı, kendimize bir borç olarak görüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milli mücadelenin başlangıcı olan bu günü, tüm gençlere bir bayram ve bir uyanış vesilesi olarak emanet bırakmıştır. Bu manada gençlik, bu günlerimizin sigortası, geleceğimizin de teminatıdır. Yapılan en büyük yatırım gençlere yapılan yatırımdır. Yalnızca gençlerine önem veren milletler geleceğe umutla ve güvenle bakabilirler. Bu nedenle bu sorumluluğu taşıyacak bireyler olmalıyız ve ileri demokrasilere ulaşmak adına çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, Gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum”

GÖKTÜRK; “YENİ YÜZYILIN GÜÇLÜ VE SAYGIN TÜRKİYE’Sİ GENÇLERİMİZİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK”

 AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Murat Göktürk, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve adayı Göktürk, mesajında; "'Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919, Türk Milletinin Bağımsızlık ve Özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, Ulusal değerlerin yeşerdiği, Kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adı olmuştur. İstiklal mücadelemizin sembol günü olan bu günün, istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan edilmesi, Gençlik ve Spor bayramı olarak ilan edilmesi de son derece anlamlıdır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir. Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak değerlendiriyoruz. Dünyamızın hızla değişip, dönüşürken, ülkemizin hızla büyüyüp, kalkındığını, gençlerimizi geleceğe çok daha iyi hazırlamak, onlara en iyi, en gelişmiş imkanları sunmanın da kendilerinin en temel görevlerimiz arasındadır. 'Yeni yüzyılın güçlü ve saygın Türkiye’sinin Gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine yürekten inanıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını Cumhuriyet'imizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz Şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, geleceğimizin güvencesi olan sevgili gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın ''19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor,  saygı ve sevgilerimi sunuyorum'' diye konuştu.  

GİZLİGİDER; “GENÇLERİMİZ, MEDENİYET YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ ÇOK DAHA İLERİ MESAFELERE TAŞIYACAKLARDIR”

 AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Ebubekir Gizligider, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gizligider, mesajında, istiklal mücadelesinin meşalesinin tutuşturulduğu 19 Mayıs 1919'da milletin kaderinin yeniden şekillendiğini, parlak bir umut ışığı doğduğunu belirti. 


Her milletin tarihinde, yıldızın parladığı anlar olduğunu vurgulayan Gizligider, şöyle devam etti:

"Bizim milletimizin yıldızının parladığı an da hiç şüphesiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadelemizi başlatmak adına Samsun'a ayak bastığı 19 Mayıs 1919 günüdür. Bu tarih, bir milletin var olma mücadelesine atılan zafer adımının ilk günüdür. 'Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına' yürekten inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşi, Erzurum'a, Sivas'a, Amasya'ya, velhasıl kısa bir süre zarfında yurdun dört bir köşesine yayılarak, ülkemizi bölmek ve milletimizi yok etmek isteyenlere karşı topyekun verilen mücadele sonucunda ülkemiz tamamen düşman istila ve işgalinden temizlenerek ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Amacımız Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında en üstlerde yerini almasıdır. AK Parti iktidarımız da bunun mücadelesini vermektedir. Gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla, medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. Zira gençlerimize düşen en önemli görev, devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimiz başta olmak üzere bütün milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kalbi duygularımla kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet, şükran ve minnetle anıyorum
"