AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mehmet Ali Tanrıver , AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayları Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider Berat Kandilini kutlama mesajı 
 
Tanrıver, Berat Kandilini Kutladı

 

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Berat Kandili'nin, Müslümanların Allah'ın sınırsız af, merhamet ve yardımıyla günahlardan kurtulacağını umularak dualar ettiği bir gece olduğunu ifade eden Tanrıver, mesajında şunları kaydetti:

"İnsanlar Berat kandili dışında da affı ve mağfireti zamanla sınırlanmayan Yüce Cenab-ı Hak'tan her zaman af dileyebilecektir. Ancak, bu gece ise bazı hatalarını anlayan müminler için ulvi bir zaman dilimi olacaktır. Berat kelimesinin lügat anlamı kurtuluş, suç ve cezanın affı ve arınma anlamına gelir. Berat, dinimizde günahlardan arınma, Allah'ın rahmetine ve affına nail olma, Allah katında berat etme ve temize çıkma demektir. Bu itibarla berat gecesi, mü'minlerin günahlardan kurtulma ve arınmasına vesile olan bir gecedir. Kendimizi yenilemek, geçmişimizi sorgulamak, geleceğimizi planlamak ve ümitlerimizi tazelemek için önümüze konulan bu büyük bir fırsattır. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın Berat Kandili'ni tebrik eder, bu kutlu gecenin Nevşehir, milletimiz ve İslam aleminin birlik, dirliğine, insanlık aleminin barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederim. "

MİLLETVEKİLİ ADAYI AÇIKGÖZ’ÜN BERAT KANDİLİ MESAJI

AK Parti Nevşehir Milletvekili Adayı Mustafa Açıkgöz, Berat Kandili münasebeti ile bir mesaj yayımladı.
Mübarek Ramazan ayından önceki son kandil olan, günah, borç ve cezadan kurtulmak anlamlarına gelen Berat Kandili’nin tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni eden Açıkgöz; “Her önemli gün ve geceyi kendimiz için iyilik ve güzellikleri yerine getirmek için bir vesile kabul etmeliyiz. Bu gecede yüce Allah’a samimiyetle yönelmeli, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak ondan af dilemeli, benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir irade ortaya koymalıyız. Beraat Kandili vesilesiyle aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu gecenin İslam aleminin birlik ve beraberliğine, barış ve huzuruna, bütün Müminlerinde arınmasına ve affına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyor, tüm Nevşehirli hemşerilerimin kandillerini kutluyorum" dedi.

GÖKTÜRK, BERAT KANDİLİNİ KUTLADI

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Milletvekili adayı Murat Göktürk, Berat Kandili'nin aydınlattığı manevi ortamın, dinin genel ibadet ve sosyal hayata bakışına uygun olarak kişinin kendisi ve çevresi için yararlı davranışlarda bulunmasını sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunduğunu belirtti.

Bu özel gecede insanlık alemi için dualar edilmesi gerektiğini aktaran Göktürk, şunları kaydetti: "Tüm Nevşehirli hemşerilerimizin ve İslam aleminin mübarek Berat Kandili'ni kutluyor, yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını temenni ediyor, bu gecenin, ülkemizin, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum." dedi.

GİZLİGİDER, BERAT KANDİLİNİ KUTLADI

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ebubekir Gizligider, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, başta Nevşehirliler olmak üzere tüm İslam  Alemi’nin kandilini kutladı.

Berat Kandili’nin barış ve huzura vesile olmasını dileyen Milletvekili Gizligider: “Ramazan ayının müjdecisi, günahlardan kurtuluş gecesi olan Berat Kandili’ni idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Manevi iklimlerin yoğun olduğu bu önemli gecelerin kardeşliğimiz ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını temenni ederim. Başta Nevşehirli hemşerilerim olmak üzere tüm İslam  Alemi’nin Kandilini tebrik eder, insanlığa; huzur, sükûn, refah ve saadet getirmesini dilerim” dedi.