30 mart 2014’de yapılacak yerel seçimin en hareketli geçeceği partilerden ilk sırada yer alan Ak Partide hareketlilik sürece bağlı olarak hızlanmaya devam ediyor.

Ürgüp’ün tek kasabası olarak kalacak olan Ortahisar’da da seçim heyecanı ve hareketliliği göze çarpmaya başladı.

Ortahisar’lı Mimar olan Hatice Memiş, Nevşehir Üniversitesindeki görevinden istifa ederek, aday adayı olacağını açıkladı.

Ak Partinin bayan aday adaylarını teşvik için başvuru ücretini yarı yarıya alacak olması ve Başbakanın tüm bölgelerde bayan adaylara ağırlık vereceği bilinci, mimar olan Hatice Memiş’in Ortahisar için aday adaylığı başvurusunda verdiği kararda etkin olduğu görülüyor.

Ortahisar Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ali İhsan Özendi’nin son yıllarda gözle görülür şekilde yapmış olduğu yenilikler Ortahisar Halkı tarafından takdir edilirken, Cuma günü de Ali İhsan Özendi’nin dosyasını Ak Parti İlçe Başkanlığına teslim edeceği ifade ediliyor.

Diğer taraftan Ortahisar’da adı geçen diğer kişilerin Öğretmen evi müdürlüğünü yapan Mustafa Ateş ile Praktiker Kapadokya’nın müdürlüğünü yapan Semih Ramazan’ın isimleri öne çıkan kişiler arasında yer alıyor.

Öte yandan Ortahisar’da seçimde en hareketli 2. parti olacak gözüyle bakılan MHP’de geçtiğimiz dönem aday olan ve ciddi oy sayısı ile 2. isim olan Erdal ÜNSALAN’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.