AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel, "kesin adayım" diyerek anketleri etkileyip, adaylık olasılığını güçlendirmeye çalışan "uyanıklara" karşı kamuoyunu uyardı.
"Bazı uyanıklar 'falanca ile konuştum. Adaylığım kesin' diye uyduruyormuş" diye tweet atan Menderes Türel, bu konuda Hürriyet'in sorularını yanıtladı.
 
"TEK BİR KİŞİNİN BİLE ADAYLIĞI KESİNLEŞMEDİ"
 


Henüz AK Parti'de "tek bir kişinin bile adaylığının kesinleşmediğini" vurgulayan Türel, "Sayın Başbakan'ın kafasında netleşen isimler olabilir. Ancak varsa da kendisi bunu bizlerle paylaşmadı. Sayın Başbakan'ın ketumiyetini herkes bilir. Parti yetkili kurulları ile görüşmeden herhangi biriyle adaylık konusundaki bir fikrini paylaşabileceğini de sanmıyorum" diye konuştu.

AK Parti'de adaylık konusunda "fevkalade kurumsallaşmış bir sistemin bulunduğunu" ve adaylık konusunun önceden belirlenen kriterler çerçevesinde parti yetkili kurullarının karar vereceğini vurgulayan Menderes Türel, "Kurullarda belirlenen adaylar, Sayın Başbakanımızın da onayı alındıktan sonra açıklanacaktır. Bundan önce söylenen hiçbir şeye inanmamak gerekir" dedi.

"Kesin adayım" diyen kişilerin amacının da, yapılan kamuoyu yoklamalarını etkilemek olabileceğine dikkat çeken Türel, "Biliyorsunuz, siyasette güçlü görünenden yana bir yoğunlaşma olur. 'kesin adayım' diye konuşan kişiler de bunu sağlamaya çalışıyor olabilir" diye konuştu.