Ak Parti Nevşehir Milletvekili aday adayı Av. Yaşar Oğuz, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

  Milletvekili Aday adayı Oğuz mesajında; "18 Mart 2015 tarihi itibarı ile bugün 100. Yıldönümünü anma ve kutlama onuruna eriştiğimiz Çanakkale Zaferi; insanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı dünyada İmanın ve Türk-İslam tarihinin en şanlı destanlarından biri olmuştur."

Memleketimizin her köşesinden gelen kahramanlarımızın şehadet kanı ile kazanılan bu topraklar, şüphe yok ki her birimize onların emanetidir. Gerek dünyada gerekse tarihimizde emsali bulunmayan bu zaferin kazanılmasında ve onun böylesine eşsiz olmasında imanın etkisini, Peygamber kucağına ‘’Allah, Allah!’’ nidaları ile koşan ecdadımızın her bir neferi göstermiştir.

Çanakkale’yi Çanakkale yapan milletimizin varoluş ve direniş ruhu, bizim manevi değerlerimizle yoğrulan milli ruhumuzdur. Ecdadımızın bu ruhla, “Vatan” ve “Allah” aşkı ile yazdığı bu şanlı destan, asırlar boyu yaşatılmaya devam edecektir. Elbette ki şu an refah ve güven içerisinde yaşadığımız bu toprakların yegane sahipleri ve kurtarıcısı olanlara borcumuzu ödeyecek hiçbir karşılık bulunmamaktadır.

Bununla beraber onlara sunacağımız en güzel hediye, şüphesiz bizlere teslim ettikleri bağımsızlık ve bütünlüğe sahip çıkmak olacaktır. Bu duygularla Çanakkale Zaferimizin 100. Yılını kutluyor, ebediyete intikal etmiş bulunan Aziz Şehit ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.