Ürgüp İlçesine bağlı Ortahisar Kasabası Ortahisar İlkokulunda öğrencilerin boş zamanlarını iyi değerlendirmeleri, zeka ve yeteneklerini geliştirmek adına kurulan Akıl Oyunları Sınıfının açılışını Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, İlçe Jandarma Komutanı Okan Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir yaptı.

Açılış programında böyle bir sınıfın çocukların boş zamanlarını iyi değerlendirmelerinin yanı sıra zeka ve yeteneklerini geliştirmesi açısından da çok önemli olduğuna değinen İlçe Kaymakamı Alper Balcı Okulun “eğlenceli eğitim yeri” olmasında büyük rol oynayacak öğrenciler; büyük keyif aldıkları oyun derslerinden sonra daha rahat ve mutlu şekilde diğer derslere katılacaklar. Özellikle “akıl oyunlarından dolayı kazandıkları girişimcilik ruhu derslere de yansıyacak öğrenci merkezli eğitimin gerçekleşmesinin önemli bir adımı olacak" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir ise “ Nevşehir’de Devlet okulları içerisinde ilk akıl oyunları sınıfı olan Ortahisar İlkokulumuzu kutlar, akıl oyunları sınıfını projelendirip fiziki imkânları müsait olan bütün okullarımızda açmak istiyoruz." dedi.
Açılış programının sonunda İlçe Kaymakamı ve beraberindekiler akıl oyunları sınıfı hakkında Okul öğretmenlerinden bilgi aldılar. İlçe Kaymakamı Alper Balcı daha sonra burada öğrenciler ile çeşitli oyunlar oynadı.