Türkiye Kayak Federasyonu K1 U18 ve üst yaş kategorilerinde 1. Etap yarışmaları, 14-15 Aralık 2015 tarihlerinde Erzurum Sway Hotels pistlerinde gerçekleştirildi.

AKUT Spor Kulübü’nden 10 sporcunun katıldığı ve her gün çift inişin yapıldığı  slalom disiplininde 2 gün boyunca sporcular arasında kıyasıya yarışlar gerçekleşti.

AKUT kayakçıları 14 Aralık’ta yapılan ilk yarışta 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz, 15 Aralık’ta yapılan ikinci yarışda ise 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak, toplamda 7 madalya ile sıralamada en üst sırada yer aldılar. U18 kategorisinde yarışan bayan sporcularımız, her iki günde de ilk üç dereceyi alarak kürsüyü kapatmış oldular.

1.Etap yarışlarının yapıldığı 15 Aralık öğleden sonra yapılan milli takım seçmeleri yarışlarında ise kural bozulmadı, AKUT sporcuları, milli takıma en fazla sporcu sayısı ile katılmış oldular. Özlem Çarıkçıoğlu, Ayşe Durlu, Selin Açıkgöz, Pelin Tamer ve Selin Spencer Çiloğlu, FIS Palandoken ve FIS Sarıkamış kupalarında Türkiye’yi temsil edecek olan 6 kişilik kadın milli takım kadrosuna girdiler. 6 kadın kayakçımızdan en iyi FIS puanına ulaşan sporcu, Türkiye’yi  YOG’da, Gençlik Olimpiyat Oyunları’ında temsil edecek.

2015-2016 sezonuna hızlı bir şekilde giren AKUT Kar Sporları takımından K1 ligi U18 ve üst yaş kategorisinde yarışmalarda dereceye giren ve madalya alan sporcularımız aşağıdaki gibidir.

K1 LİGİ 1.GÜN

ALTIN – AYŞE DURLU – U 18 KADINLAR                                                  

GÜMÜŞ – SELİN AÇIKGÖZ – U 18 KADINLAR                           

BRONZ – LARA PELİN TAMER – U18 KADINLAR                       

 

K1 LİGİ 2.GÜN

ALTIN – AYŞE DURLU- U 18 KADINLAR

ALTIN – ÖZLEM ÇARIKÇIOĞLU – U21 KADINLAR

GÜMÜŞ– SELİN AÇIKGÖZ – U18 KADINLAR

BRONZ – LARA PELİN TAMER – U18 KADINLAR