Türkiye genelinde 81 ilden 25 İmam Hatip'in çağırıldığı çalıştay Ankara Büyük Anadolu Otelde yapıldı ve 3 gün sürdü.

 Çalıştayda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz proje hazırlayan 25 imam Hatibe bir konuşma yaptı ve teşekkür etti.Çalışmalarının ve başarılarının devam etmesini istedi.

Örnek Din Görevlisi Çalışmasında İŞTE ALİ ÖZCAN'IN PROJESİ VE SUNUMU...

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONUNDAN TESCİLLİ ANTRENÖR BELGEM VAR.

Futbol ve Voleybol branşlarında ilgili Federasyonlardan alınmış resmi  Antrenörlük belgelerim var.Kasabanın’da resmi Spor Kulübü var.Bu imkanı birleştirerek Kasabamızın Futbol  ve Voleybol takımlarının  Antrenörlüğünü yaparak gençler ile çok iyi bir diyalog kurmaya başladım.Kasabaya sporda bir çok şampiyonluklar yaşattık.Onlara hem spor hocalığı yaptım hemde yaklaşık 70-80 genci camiye getirmeyi başardım. Onlara namaz kılmayı, ahlakı,saygıyı,sevgiyi kısaca islamın emir ve yasaklarını öğrettim.Hatta birçoğu İmamlık yapacak seviyeye geldi.

MİSYONERLİK VE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARA KARŞI GENÇLERİ KORUMAYA ÇALIŞTIM

Kasabada maalesef bir çok kötülükler mevcut.Ülkemizinde kanayan yarası haline gelen Misyonerlik Faaliyetleri başlı başına büyük bir sorun.İçki her ortamda var,Kumar oynamak için özel mekanlar var,turizm bölgesi olması sebebiyle gelen turistlere özentiler var,giyim kuşam,davranış,rahatlık vb.Bariz bir şekilde fuhşiyat var.Ot çekme ve esrar var.Küfür,hırsızlık,,ticarette hile , günlük işlenen günahlarıda eklersek işimizin ne kadar zor olduğu anlaşılır. Bunun yanında namaz kılan veya İslam’ı yaşayan insan sayısı da çok az. Böyle bir Kasabada görev yaparken, ben acaba ne yapmalıyım, nasıl yapmalıyım? Diye çok düşündüm, idari amirlerimle istişareler yaptım. Eski Nevşehir İl Müftüsü Yaşar Yaprak,(Eski Ürgüp,şimdi Bolu İl Müftüsü Mehmet Şahin), Eski Nevşehir İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş), Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Daire Başkanlığından Şükrü Topçuoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kurulu Başmüfettişlerinden   İsmail Köse ve bazı büyüklerimle devamlı istişare yaparak hizmetlerimi yürüttüm. Önce sorunları tespit ettim, sonra çözümleri için çareler aradım ve hemen çalışmaya başladım. Okullar tatil olunca Öğrencileri Camim ’de topladım. Tespit ettiğim Sorunları, yanlışlıkları ve hataları onlara anlatarak bu kötülüklerden uzak durmalarını sağlamaya çalıştım.

          YAZ KURAN KURSU ÖĞRENCİLERİNE ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER VE İL DIŞI GEZİSİ

     Yaz Kuran Kursuna başlarken açılış,biterkende kapanış proğramları yaptım.Yaz kursu boyunca her hafta gençleri Halı sahaya maç yapmaya götürdüm.Yine haftada bir gün Havuza yüzmeye götürdüm.Ara ara çeşitli hediyeler verdim.Cami içinde müsait zamanlarda güreş yaptırdım.Çeşitli yarışmalar yaptırdım.Teşvik olsun diye ödevini yapana zaman zaman para ödülü verdim.Yaz kursu sonunda her yıl İl dışına gezi düzenledim.Örneğin bir Ankara  gezisinde Hacı Bayramı Veli Camiinde sabah namazı kıldılar ve Ankara’yı gezdiler, Lünapark’ta eğlediler, tarihi eserleri ve Camileri gördüler.Bir Mersin gezisinde ise Denizi görüp yüzdüler.Kurs sonunda dereceye giren öğrencilere kaydadeğer ödüller,hediyeler dağıttım. Camiyi cazibeli hale getirdim ve gençlere,hem kendimi, hem Camiyi hemde İslamı sevdirmeye çalıştım.

15 TATİLLERDE CAMİDE KURS AÇIYORUM

Sadece Yaz Kursunda değil okullar açıldığında hafta sonları’da camide toplanıyoruz.Onbeş (15)tatilde gene kurs yapıyoruz.Velilerin evlerine giderek çocukları ile ilgili istişareler yapıyorum.Okullarına gidip derslerini takip ediyorum. Dersanelere giderek hem kayıt işlerine yardımcı oluyorum hemde sınavlarını,notlarını takip ediyorum.Fakir olan ailelere burs bularak yardımcı oluyorum.Üniverstede her yıl 35 öğrenci okutuyoruz.Yaptığımız hiçbir dini vecibeden ücret almıyorum.Kısaca gençlerle hep iç içe beraber yaşıyoruz. Onlara hem hoca, hem abi, hem baba, hem sırdaş, hem arkadaş oluyorum.

 

 

ÖĞRENCİLERE BURS VE FAKİR AİLELERE YARDIM

Kasabada bulunan fakir aileleri gezerek sorunlarına çözümler bulmaya çalıştım.Kış aylarında ilçemiz Ürgüp’e gidip Sosyal yardımlaşma fonundan hem gıda yardımı,hem yakacak yardımı, hemde eğitim yardımı alarak dertlerine çare olmaya çalışıyorum.Okullar açıldığında kırtasiye,tuhafiye gibi okul ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştım.

Fakir olan ailelerin çocuklarına burs bularak yardımcı oluyorum.Çarşı esnaflarından bir havuz oluşturduk,Üniverstede her yıl 15 öğrenci okutuyoruz.Aynı zamanda zengin ile fakirin arasında köprü görevi yapmaya çalıştım.

Kurban kesemeyen bazı fakir aileleri tesbit edip, kurban bularak onlarında bu ibadetten mahrum olmamalarını sağladım.

HACCA,UMREYE,ASKERE GİDENE DUA MERASİMİ YAPIYORUZ

Camimiz Kasabanın Çarşı meydanında.Hacca,Umreye ve Askere gidenlere toplu dua merasimi yapıyoruz.Çok büyük katılım oluyor.Böyle kim Hacca gidiyor,kim Umreye gidiyor,kim Askere gidiyor,halkın haberi oluyor.

 

                             ESNAFLARA VE OKULLARA ZİYARET

   İş yoğunluğundan dolayı camiye gelemeyen Esnaflarımıza haftada bir gün dini sohbet yapıyorum.Kasabamız Ticaret merkezi olduğu için esnaflara helal kazancın önemini,dürüst tüccarlığın önemini yazıhanelerinde anlatıyorum.

Kasabada bulunan iki tane okulu en az haftada bir gün ziyaret ederim.Her gittiğimde ayrı bir sınıfa girer ve mevsimine göre meyve dağıtırım.

                CAMİDE AKŞAM KURAN KURSU AÇTIK 

    Görev yaptığım Ortahisar Abdioğlu Cami’inde Özellikle kış aylarında altı ay süreli Akşam Kursu açarak haftada üç gün her yaştan insanımıza,Kuranı Kerim,İlmihal bilgileri,Hadis,Fıkıh ve Tefsir dersleri verdim.Bu derslere Ali Reis Camii İmam Hatibi Ahmet Aktürk'te katılarak yardımcı oldu.

MÜBAREK GÜN VE GECELERDE MUTLAKA PROĞRAM YAPIYORUM  

   Mübarek gün ve gecelerde Mutlaka proğram yapıyorum. Özellikle İlahiyat Fakültelerinden ve Başkanlığımızdan konuşmacılar getirerek Konferanslar düzenliyorum. Halkımızın,o günün mana ve önemini daha iyi anlamalarını sağlıyorum.İlahi ve Kuran-ı Kerim ziyafetleri  hazırlıyorum.Kutlu Doğum Haftasında bir hafta boyunca yoğun bir çalışma yaparak,halkımızın, haftanın mana ve önemini daha iyi anlamalarını sağlıyorum.Çeşitli etkinlikler yapıyorum.Yemek veriyoruz,peygamberimizi anlatan kitaplar dağıtıyoruz.Kadınlara yönelik ayrı proğramlar düzenliyorum.

 

        GÖREV YAPTIĞIM CAMİMİ TEKNOLOJİ İLE DONATTIM         

   Görev yaptığım camimin imkanlarını genişleterek huşu içinde rahat bir namaz kılmalarını sağlamaya çalıştım. Gerek temizliği,gerek ısınma sistemi,gerek kütüphanesi,gerek ses sistemi,gerek teknoloji yönünden(Ayet ve Hadislerin Yazılı olduğu elektronik pano),gerekse yaz- kış sıcak su imkanı ile hizmet ve kaliteyi getirerek cemaatimize sundum.

           

TEBLİĞ VE İRŞAT FAALİYETLERİNE ARA VERMEDEN DEVAM ETTİM

   Yaklaşık 1200 hane ve 4500 nüfusu olan Kasabada bulunan, yaşayan her insana ulaşmaya çalışarak islamı anlatıyorum.Adeta evlerine,hayatlarına bir ışık olmaya çalışıyorum.Kasabada bulunan Kuran Kursu ile yakından ilgilenip sorunlarını çözmeye çalışıyorum.Her zaman maddi-manevi desteğimi veriyor oraya’da hizmet ediyorum.

Kasabamızdaki hastaları evlerinde ziyaret edip onlarla hemhal oluyorum. Onlar için yapabileceğim bir şeyler var ise yardımcı olmaya çalışıyorum.

              

HALKIN BÜTÜN DİNİ VECİBELERİNİ YERİNE GETİRİYORUM

   Gene görev yaptığım camim Kasabanın merkez Camisi olmasından dolayı genelde dini vecibelerin birçoğu(cenaze yıkama, hatim, mevlüt,düğün,nişan,nikah,dua) vb. bizim tarafımızdan yapılmaktadır.Bunun karşılığı olarak’da hiçbir kimseden ücret almadım.Allah rızası için yaptım.Bilakis vermek isteyenleride, Üniverstede okuyan fakir öğrencilerime yönlendirdim.

    NEVŞEHİR DİYANET GENÇLİK SPOR KULÜBÜNÜ KURDUM        

   Nevşehir il Müftülüğünde Valilik oluru ile  22 ay geçici görev yaptım.(2009/2011) Nevşehir Diyanet Gençlik ve Spor Kulübünü kurdum, teşkilatlandırdım.6 ay içinde Diyanet Gençlik Spor Nevşehir Şubesinin 10 adet spor branşını açtım.350 sporcuya lisans çıkarttım.Aynı zamanda bu gençleri Dini ve Ahlaki yönden de yetiştirmeye ve Camiye kazandırmaya çalıştım.

            Kısaca, bir İmam Hatip Görev yaptığı bölgesinde, camisinde neler yapması gerekiyorsa  onları bütün gücümle fazlasıyla yapmaya çalışıyorum. Çalışmaya’da devam edeceğim. Çünkü insanların biz din gönüllülerine çok ihtiyaçları var.

İDARİ AMİRLERİMDEN VE BAŞKANLIĞIMIZDAN TEŞEKKÜR BELGELERİ ALDIM.             

       Özellikle 2000 yılı ile 2011 yılları arasında çalışmış olduğum daire amirlerimden Kasabada yapmış olduğum faaliyetlerden dolayı 11 tane Teşekkür belgesi aldım. Hatta 2007 yılında yapılan genel  teftişte Başkanlığımız Başmüfettişleri  Yaşar Derin ve İsmail Köse,yapmış olduğum çalışmaları yerinde görüp şahit oldular. Ürgüp ilçe Müftülüğü Denetim rapor defterine adıma Teşekkür yazmışlardır.

           2008 yılında ise Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Ali Bardakoğlu'ndan teşekkür belgesi aldım.

 

   2012 Yılı Kasım ayında Nevşehir Merkez Gaznevi Camiine tayin oldum.

   Yine burada faaliyetlerime devam ettim,ediyorum.

Burada hemen Müezzin Kayyım Mustafa Akgüneş ile birlikte Akşam Kursu açtık.Kış boyunca cami cemaatına İslamı anlatmaya,öğretmeye çalıştık.Kuran Kursu ve lojman projesini çizdirdik şu an yapılma aşamasında.

                      ESAT AYDOĞAN GAZNEVİ CAMİİ AVLUSUNDA İLAHİ KONSERİ VERDİ.

  Türk tasavvuf musikisinin önemli sesi YAKMA YARABBİ ilahisi ile meşhur olan Esat Aydoğan’ı Kutlu doğum Haftasında  Ortahisar Merkez Abdioğlu Camii Müezzin Kayyımı Adem Özbek ile birlikte getirip Caminin avlusunda ilahi konseri düzenledik.Çok yüksek bir katılım oldu.Mahallemize Kutlu Doğum haftasını tenefüs ettirdik.

Yaz Kuran Kurslarına,Gençlik Spor Hizmetlerinden Güreş,Judo ve Masa tenisi Antrenörlerini haftada iki gün getirerek öğrencilerimize bu sporları yapmalarını,öğrenmelerini sağladık.

              RAMAZAN AYINI ÇOK DOLU GEÇİRDİK

Ramazan ayında  namazlardan önce ve sonra mutlaka bir ders ve faaliyet yaptık.Bayanlara yönelik,Hoca hanımla istişare ederek mukabele,vaaz ve konferanslar hazırladık.Bir kaç kez Tesbih Namazı kıldırdık.

İl Müftümüz,İl Müftü Yardımcılarımız Camimize gelerek çeşitli Proğramlar,konuşmalar yaptılar….

KURBAN BAYRAMINDA,KURBAN KESEMEYEN AİLELERE YARDIM ELİNİ UZATTIK.

Bu hizmetlerimize devam ediyoruz..