NEVŞEHİR(MHA) Berat Gecesi’nde İsrail’in füzelerle yeniden vurduğu Gazze’ye gidecek olan Kapadokya TV ekibi, yurt dışı belgesel serilerine Filistin ile devam edecek.

Yüzyılın en ağır ölümcül kuraklığını ve çaresiz insanların yaşam hikâyelerini izleyiciye aktarmak için daha önce Kenya ve Somali'de “Afrika’nın Çığlıkları” adlı belgeseli hazırlayan Kapadokya TV ekibi, iç savaşın yaralarını sarmaya çalışan Batı Afrika’nın fakir ülkesi Sierra Leone’de aynı kapsamda çekimler yaptı.

Üç yıldır çetin savaşın hüküm sürdüğü Suriye’de Halep, Al-Bab, İdlib, Azez kentlerinde yapılan çekimlerle  “Suriye Gerçeği”ni Dünya kamuoyuna duyuran Kapadokya TV ekibinin çekimleri birçok ulusal televizyon kanalında logolu olarak yayına verildi.

Kapadokya TV Genel Yayın Yönetmeni Behçet Alkan, Suriye’nin Al-Bab kentinde yaptığı çekimler sırasında Esad rejimine bağlı uçaklarca yapılan bombardımanı ve sivil halkın çaresizliğini an be an kaydetti.

Temmuz Ayı’nın ilk haftasında Filistin’e gidecek olan Alkan, Gazze’de verilen mücadeleyi ve İsrail’in zulmünü izleyiciye aktarmak amacıyla çekimler yapacak.