Başbakanlık'tan Alkan'a Habercilik Ödülü

NEVŞEHİR(MHA) 29.su düzenlenen Yerel Medya Özendirme Yarışması’nda dereceye girenler açıklandı. Türkiye genelinde yapılan yarışmada Televizyon Haberi Dalında Kapadokya TV Genel Yayın Yönetmeni ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adayı Behçet Alkan’ın “Kapadokya TV Savaşın İçinde” adlı haberi ödüle layık görüldü

Bu yıl 29.su düzenlenen Yerel Medya Özendirme Yarışması’nda, alanında yetkin jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu dereceye giren eserler belirlendi.

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün  (BYEGM) düzenlediği yarışmada 'Televizyon Haberi Dalında' Kapadokya TV Genel Yayın Yönetmeni Behçet Alkan, çetin savaşın hüküm sürdüğü Suriye’de bombardıman altındaki habercilik başarısı nedeniyle ödüle layık görüldü.

Ödül töreninin BYEGM'nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 9 Haziran'da TBMM'nin Tören Salonu'nda yapılacağı duyuruldu.

Alkan hakkında; Alkan, 1997 yılında başladığı gazeteciliği İzmir ve Ankara’da sürdürdükten sonra eşinin tayini ile Nevşehir’e dönerek mesleğini memleketinde  devam ettirdi.

Kapadokya TV’de yaptığı programlarla gazetecilikteki başarısını gözler önüne seren Alkan, yerel haberciliğe farklı bir boyut katarak Nevşehir kamuoyuna yerelin dışında da doğru ve nitelikli bilgiler sunmak için savaş muhabiri olarak son 2 yılda defalarca Suriye’ye gidip “orada gerçekte neler oluyor?” sorusunun cevabını haber bültenlerine taşıdı. Halep’te çatışmaların sürdüğü sıfır noktasında yaptığı haberler ulusal birçok haber kanalında Alkan’ın imzasıyla yayınlandı.

Kapadokya TV’de köklü değişikliklere imza atan Alkan,  yerel yayıncılığa belgesel kültürünü yerleştirerek “Afrika’nın Çığlıkları: Somali, Kenya”- “Yetimler Ülkesi Sierra Leone” – “Ata Diyarı Kazakistan” – “Suriye Gerçekleri 1-2-3″  “Arakan ağlıyor” adlı belgeselleri bizzat gidip yerinde kameraya çekerek seyirciye daha kaliteli yayınlar sunmaya gayret gösterdi. 

Nevşehir’de görev yapan meslektaşlarına da belgesel alanında yer ayırdı ve “Habercinin Hatırası” adlı yapıtla gazetecilerin yaşadıklarını kamuoyuna aktardı.