Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 10askerin şehit olduğu, 60 askerin de yaralandığı bildirildi.Bingöl-Muş karayolu 11 Evler köyü yakınlarında, askeri konvoyun geçişi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi.

 Bingöl’de Askeri konvoya saldırı: 10 şehit, 60 yaralı!

Teröristler, konvoyda bulunan ve askerleri taşıdığı belirtilen sivil bir otobüse önce roketatarla, ardından da uzun namlulu silahlarla saldırdılar.

Yanmaya başlayan otobüsteki askerlerden 10'si şehit olurken, 60 asker de yaralandı.

 

Yaralı askerlerin Solhan Devlet hastanesi ile  Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öte yandan, saldırı sonrası Muş'taki polis telsizlerinden, Bingöl'deki saldırı olayı karıştığı belirtilen 23 DD 923 plakalı beyaz renkli özel otomobile karşı ekipler uyarıldı.

 10 ASKER ŞEHİT OLDU!

 

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, saldırı sonucu ilk gelen bilgilere göre 10 askerin şehit olduğunu, en az 60 askerin ise yaralandığını açıkladı. Şehit sayısının artmasından endişe ediliyor. Yaralı askerler için Bingöl'de kan anonsu yapılıyor.

 Yaralanan askerlerden 5'inin kimliği belli oldu

Bingöl'de 10 askerin şehit olduğu, 60 askerin ise yaralandığı saldırıda yaralı askelerden bazılarının isimleri belli oldu.

Bingöl'de askeri konvoyun geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 10 askerin şehit olduğu, 60 askerin de yaralandığı bildirildi.

Saldırıda yaralanan askerlerden 5'i Muş'a 5 getirildi.

Yaralıların isimleri şöyle:

İrfan Yeşilyol

Uysal Çınarcık

Fesih Akın

Abdulkadir Çetin

Fatih Bulu

 

Yaralılar, Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.