Allah’ın 99 ismini sesli olarak zikreden tespihler Kayseri'de satışa sunuldu. Yeni üretilen sesli tespihlere ilgi büyük.

Kayseri’de hac malzemeleri satışı yapan Hasşerbetçi Mağazaları Sahibi Şeref Hasşerbetçi, mağazada yeni ürünler kısmına koydukları sesli teşbihlerin beklediklerinden çok satıldığına işaret etti. 
 
Çin’de özel sipariş üzerine sesli tespihlerin üretildiğini aktaran Şeref Hasşerbetçi, “Tespihi çekerken her tanesini çektiğinizde Allah’ın 99 ismini de sırasıyla sesli olarak duyuyorsunuz. Tespihin imame kısmına konulan özel ses cihazının hafızasındaki bu bilgi 99 tespih tanesini çekerek bitirdiğinizde Allah’ın 99 ismini de sesli olarak bitirmiş oluyor.” dedi. 
 
Şeref Hasşerbetçi, Allah’ın 99 ismi olan Esma-ül Hüsna’yı bilmeyenlerin ezberlemek için bu tespihleri satın aldığını aktararak, şunları kaydetti: “İnsanlarımız hem tespih çekiyor hem bu arada tam olarak bilmediği Allah’ın 99 ismini bu sesli metotla tekrar ediyor. Zamanla bu sayede Esma-ül Hüsna’yı ezberliyor. Bazı anne ve babalar ise çocukları için bu tespihlerden alıyor. Çocuklarında dikkatini ve ilgisini çeken bu tespih sayesinde gençlerimiz, çocuklarımız Esma-ül Hüsna’yı ezberliyor. Zaten bir ay gibi devam edilen sürede insanlarımız Allah’ın 99 ismini de ezberlemiş oluyor.” 
 
Tespih satışlarında toplu alımların çok olduğuna işaret eden Hasşerbetçi, özellikle umreden gelenlerin kendilerini ziyaret eden eş ve dosta hediye etmek için bu tespihlerden daha çok aldığını vurguladı.