NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenmeye değer bulunan " Elektronik Ticaretin Muhasebeleştirilmesi Alanında Mesleki Beceri Kazanımı" adlı projesi kapsamında Almanya’da mesleki eğitim alacak.

Okul öğrencileri 31 Mayıs – 13 Haziran 2015 tarihleri arasında 2 haftalığına Almanya´da olacak.

Yurt dışı mesleki projesine Nevşehir İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 10 öğrenci ve 2 öğretmen katılacak.
Türkiye Ulusal Ajansının hibe desteği sayesinde katılımcılar, 2 hafta boyunca mesleki eğitim ve inceleme faaliyetlerine katılarak alanlarında beceriler ve deneyimler kazanacak. Mesleki eğitim ve inceleme faaliyetleri yanında gerçekleştirilecek olan mesleki ziyaretlerle tecrübe ve birikimlerini geliştirerek kendi alanlarında önemli bir kazanım sağlayacaklar.

Hafta sonlarında ve eğitim faaliyetleri sonrasında gerçekleştirilmesi planlanan gezi ve kültürel ziyaretlerle yabancı bir kültüre karşı saygı duyma, kültürlerini geliştirme ve farlı kültürel değerleri öğrenme fırsatı da yakalayacaklar.