Muhtaç olan her kalbe uzanmaktır, dokunmak. El olmaktır, yüreklere serpilen sevinç tohumlarını taşıyan.Bir yetimin saçını okşamaktır.Bir tas çorbansa içtiğin şu dünyada, onu da paylaşmaktır. Ve dokunmak, yardım eli olmaktır…Tebessümünse tek servetin, onu da cömertçe sunmaktır…


Dokunmak…Keşfetmektir, sevgiye aç olan kalpleri…Dokunmak…


Aç olan karınların, ekmek kokulu sevgisidir. Bayramlarda beklenen bir parça etin rüyasıdır dokunmak. Kulluğun en anlamlı hikâyesidir. Anlayışıyla yola çıkan Almanya Kapadokya Kültür Derneği Avrupa Nevşehirliler Platformu tarafından ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara yönelik yardım kampanyası başlatıldı. Dernek Başkanı Mümün Uluç tarafından başlatılan kampanya ile ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye yardımı yapılması amaçlanıyor. Bu kampanyayla tekerlekli sandalyeler, alma gücü olmayan ailelere verilecek.


Tekerlekli Sandalye Kampanyası’nın önemine değinen Uluç , “Engelliler için tekerlekli sandalye çok önemli bir unsur. Pek çok engelli vatandaşımız tekerlekli sandalyesi olmadığından evlere hapsoluyor. Kampanyamız sayesinde yardıma muhtaç engellilerimize ulaşıp bu durumu aşmalarına yardımcı olmak istiyoruz. Amacımız olabildiğince çok engelli vatandaşımıza ulaşmaktır.


Böylece hem kampanyamız sayesinde yardım eli uzatan duyarlı vatandaşlarımız bunun huzurunu yaşayacak hem de pek çok engelli vatandaşımız bu imkandan faydalanmış olacak.” dedi. Almanya Kapadokya Kültür Derneği Avrupa Nevşehirliler Platformu olarak bir tır dolusu tekerlekli sandalyelerin dağıtım tarihinin yakın bir tarihte açıklanacağını ifade etti.
 




Kaynak: Tuncay YILDIRICI