Almanya'nın Bavyera Eyalet Meclisi Başkanı Barbara Stamm , Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl ve beraberinde 7 kişilik heyet Nevşehir Valisi Sayın Mehmet Ceylan 'ı makamında ziyaret ettiler.

Alman heyetini Makamında kabul eden Vali Ceylan, konuk Almanya'nın Bavyera Eyalet Meclisi Başkanı Barbara Stamm ve büyükelçiyi Nevşehir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuk Alman heyeti ve Stamm'a Kapadokya bölgesi hakkında bilgiler veren Vali Ceylan, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden birine ev sahipliği yapan Nevşehir'in, her yıl yaklaşık 2,5 milyon turist ağırladığını ve bölgeye daha fazla turist çekebilme amacında olduklarını ifade etti.

Almanya'nın Bavyera Eyalet Meclisi Başkanı Barbara Stamm ise tarihi ve turistik merkezlerini gezdiği Kapadokya bölgesinden çok etkilendiğini belirterek: "Bölgede gerçekten çok sıcak karşılandım. Bu nedenle tüm yöneticilere teşekkür ediyorum. Burası eşsiz bir güzelliğe sahip. Bölgeye öyle inanıyorum ki ileriki dönemde daha fazla Alman turist gelecektir" dedi.

Ziyaret sonunda Vali Ceylan, Almanya'nın Bavyera Eyalet Meclisi Başkanı Barbara Stamm ile Büyükelçi Eberhard Pohl'a  bölgeyi tanıtan çeşitli kitaplar ve çini bir tabak hediye etti.