NEVŞEHİR(MHA) Alperen Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı hafta sonunda bir açık hava basın toplantısı düzenleyerek Cumhuriyet Gazetesine tepki gösterdi.

Alperen Ocakları Nevşehir İl Başkanı Doğanay Uçar ve Alperen Ocağı mensubu gençlerin katıldığı basın toplantısında Cumhuriyet Gazetesine duyulan tepki ifade edildi.

Basın toplantısında konuşan Uçar, “Kurulduğu ve yayın hayatına başladığı günden beri Türklüğe, İslam’a her türlü hareketi eden, aşağılayan Cumhuriyet gazetesi yine geleneğinden sapmayarak bizleri şaşırtmadı. Bugün Cumhuriyet gazetesinin hadsizliğini Başbakan Davutoğlu’nun çelişkili tavırlarından aldığı göz ardı edilemez. Hükümet Cumhuriyet gazetesinin tarihindeki en büyük rezilliğine sebebiyet vermiştir. İfade özgürlüğü kisvesi altında sosyal medyada, sokaklarda ve kameraların önünde maskaralık yapanlar, İnanç özgürlüğü söz konusu olduğunda sessiz kaldılar. İnsan hakları kavramı bu soytarılar tarafından kendi vatandaşları konu olunca anlamını yitirdi. Bugün bir kez daha emin oluyoruz ki bu soytarılıkların amacı insanlık için değildir. Sadece İslam düşmanlığı yapmak için bu kavramların gölgesine sığınmaktadırlar. İstemeseler de Allah nurunu tamamlayacaklar. Basın özgürlüğü Allah’a hakaret etmek değildir. Kendi ülkesinde insanların hassasiyetini görmezden gelen, dar kafalı Cumhuriyet gazetesi yabancı ülkelerin taşeronluğunu yapmaktan vazgeçmelidir. Cumhuriyet Gazetesi bu yayın ilkesi ile başta Alperenler olmak üzere bütün Türk Milletinin tepkisini çekmiştir” dedi.