Anadolu Basının Tek Savaş Muhabiri Türkmen Cephesinde 
NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya TV Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Behçet Alkan, Türkmen gerçeğini gözler önüne seriyor. Türkmen Cepheleri'nde yaşananları kayıt altına almaya devam eden Alkan, Esad rejimine ait helikopterlerin Türkmen Köyleri'ne varil bombası attığını bildirdi. 
Türkmen Dağları olarak bilinen orman ve dağlık arazide savaşan Türkmen Birliğinin Keseb Yolunu kontrol altında tuttuğunu kaydeden Alkan, Gök Bayraklı Türkmen Mücahitleri Çeçen Mücahitlerce desteklediğini ve katil Esad askerlerine korku saldıklarını belirtti.
Alkan, Türkmen Dağları Alay Komutanı Albay Ahmet Arnavut'la görüştü. Arnavut, "Buradaki Türkmenler bütün olumsuzluklara rağmen bölgeyi terk etmeyip Suriye’deki mevcudiyetlerini devam ettirmek istiyorlar. Suriye’de yaşayan Türkmenler tarihsel süreç içerisinde de çok hayati görevler üstlendi. Haçlı ordularına geçit vermeyip, Mekke ile Medine’ye giden kutsal toprak yollarının koruyucusu ve savunucusu oldular. Selçuklu ve Osmanlı’dan sonra Anayurt’tan ayrı düşmelerine rağmen bütün asimilasyon çalışmalarına direnip kültürleri, değerleri, dilleri ve dinlerine sahip çıktılar. Bütün olumsuzluklara rağmen büyük bir cesaretle canla başla mücadele ediyoruz" dedi.
Yıllardır Esad'ın yaptığı zulümlere sabrettik, savaşa da sabredip zafere erişeceğiz diyen mücahitlerin Ay-Yıldızlı Al Bayrağa olan sevdalarını yansıtan görüntüler önümüzdeki günlerde Kapadokya TV'de ekrana getirilecek.