NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkez Anadolu Lisesi müdürlüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş konuk oldu.

Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen ve okul öğrenci ve öğretmenlerinin ilgiyle izledikleri Kutlu Doğum Haftası programı okul öğrencilerinin Kuranı Kerim tilaveti ile başladı.

Günümüzde gençlerin maneviyattan son derece uzak bir yaşam sürdüklerine dikkat çeken Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Kuranı Kerimde odak olarak İnsan’ın ele alındığını, ancak insanlarımızın özellikle son dönemlerde Kuranı Kerim’in öngördüğü yaşamdan uzak olduklarını dile getirdi.

Maneviyattan son derece uzak ve hedefsiz bir şekilde yetişen gençlerin ülkeye, millete ve ailesine de bir fayda sağlamayacağını dile getiren Prof. Dr. Durmuş, “İnsanoğlu kainatın göz bebeği. Meleklerden ve cinlerden üstündür. Bakara suresinin ilk ayetlerini okursanız Melekler den bile insanın üstün olduğuna şahit olursunuz. O nedenle Allahın bize verdiği bu şerefle o’nun emrettiği ve yasakladığı bir yaşamdan uzak durmalıyız” ifadelerinde bulundu.

Nevşehir Anadolu Lisesinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programında okul öğrencileri şiir ve ilahilerle programa katkıda bulundular.