Nevşehir Anadolu Lisesi yöneticileri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız'a öğrencilerine yönelik yapacakları Ankara gezisine katkılarından dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu. Okul Müdür Yardımcısı Mehmet Kocagöz, Parmaksız'a teşekkür plaketi verdi. Anadolu Lisesi 11. sınıfında okuyan 40 öğrenci ve 5 öğretmenin katılacağı gezi kapsamında Ankara'nın tarihi ve turistik mekanlarının yanısıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ)'de gezilerek öğrencilere tanıtılacak.

 

Aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu ile Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Mütevelli Heyet Üyesi olan Parmaksız, ziyarette üniversiteyi neden kurduklarını da açıkladı. 2001 yılında kriz çıktığında ekonominin başına getirilecek adam bulunamadığını kaydeden Parmaksız "Şunu getirelim, bunu getirelim dendi. Dışarıdan, Amerika'dan Kemal Derviş'i getirdiler. Biz de TOBB Yönetim Kurulu'nda 'hem kamuya hem özel sektöre beyin yetiştirelim' diye konuştuk. Üniversitenin amacı buydu. Yani zeki çocukları alıp donanımlı bir şekilde yetiştirelim. Hem özel sektörde çalışsın, hem de devlette çalışsın. Oradan yola çıktık. Üç yıl içinde okulu kurduk. 2004'de faaliyete geçirdik." dedi.

 

TOBB olarak her ile Fen Lisesi kurma kararı aldıklarını da açıklayan Parmaksız, bununla da Türkiye'nin her yerindeki zeki çocukların iyi bir eğitim almalarını sağlamak istediklerini söyledi.

 

Nevşehir Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Kocagöz de "Bu gezileri düzenleyerek öğrencilerimizin değişik üniversiteleri görerek ufuklarının açılmasını, moral-motivasyonlarının artmasını ve sınava daha rahat girmelerini amaçlıyoruz." dedi.