Nevşehir İli Hacıbektaş ilçesi Avuç Köyünde kızı ile birlikte abisine ait evde yaşayan hasta, fakir ve yardıma muhtaç Elif Vural’ ın oturacak bir evlerinin olmaması nedeniyle, Avuç Köy muhtarlığının kendilerine 308 m2 yer tahsis ettiği arsaya 90 m2 ev yapımı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 27.000,00-TL yardım ile yeni bir ev yapıldı.

Yeni yaptırılan evin tesliminde konuşan Hacıbektaş İlçe Kaymakamı Bedrettin ÖZMEN, "Yardım yaptığımız bu ailenin mutluluğuna ortak olmak çok güzel bir duygu. Devletin yüce şefkatli elleri bu aileye uzandı. Daha önce evleri hiç olmayan bu ailenin sımsıcak bir yuvaya kavuşması bizleri duygulandırdı. Genel Müdürlüğümüzce karşılanan kaynak ile yeni bir ev yapıldı. Devletin sağlamış olduğu imkânlar doğrultusunda vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderildiği bu ve benzeri uygulamaların ailelere ekonomik anlamda büyük katkı sağladığını ve toplumsal barışın sağlanması açısından etkili bir uygulama yöntemi olduğunu belirterek, İlçemizde ve köylerimizde bu anlamda mağdur olan diğer muhtaç vatandaşlarımız için de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının aynı kararlılıkla, çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Elif VURAL’ ın kızı Gülay ise, “Annem lösemi kanser tedavisi görüyor inşallah bu evde uzun seneler yaşar. Annem ile ben bu yaşıma kadar bir sıcak yuvada yaşamayı hayal ettik bizim bu hayalimizi gerçekleştiren, emeği geçen ve yardımlarını esirgemeyen başta Hacıbektaş Kaymakamı Sayın Bedrettin ÖZMEN ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün bize gösterdiği bu yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun" dedi. Anne Elif VURAL’ da yeni evine kızı ile mutluluğunu yaşayarak emeği geçen ve yardımlarını esirgemeyen Kaymakam Bedrettin ÖZMEN’ e teşekkür etti. 27.000,00-TL'ye yaptırılan 3 odalı, mutfak ve banyosu içinde olan ev, Elif VURAL ve kızı Gülay’ a teslim edildi.