Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan’ın eşi Meltem Eldivan Anneler Günü nedeniyle Güray Müzede Avanoslu annelere bir davet verdi. Avanos merkezi ile köy ve kasabalarından yaklaşık 150 hanımın katıldığı davet, İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı.

Davete katılan anneler Bayan Eldivanın bu anlamlı günde kendilerini unutmayarak bizi bir araya getirmesi çok önemli. Daha önceki yıllarda bu özel günü bazı dernek ya da kuruluşlar düzenliyordu. Bu davetler Meltem Hanımın düzenlediğinin aksine hanımları buluşturmak yerine ayrıştırıyordu ve taraflı oluyordu. Hâlbuki bugünkü davet ayrım yapmadan birçok kesimden anneleri bir araya getiren dolayısıyla birleştiren bir Anneler Günü oldu dediler.

Davete katılan Avanoslu şehit annelerine diğer davetliler büyük ilgi gösterdiler. Bu özel günde konuyla ilgili bir konuşma yapan Meltem Eldivan özetle annelerin haklarının ödenemeyeceğini belirterek şiddete maruz kalan anne sayısının azalması temennisiyle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Gününü kutladı. Davette annelere çekiliş sonucu çeşitli hediyeler de verildi. Davetin en önemli hediyesi ise THY’nin yurt dışı gidiş-dönüş bileti oldu. Ayrıca Şehit anneleri Mahmat’ttan Kiraz Koç ve Gülsüm Yılmaz ile Paşalı’dan Gülseren Yıldırım’a yılın anneleri olarak çeyrek altın verildi. “Şehit annelerine ne versek azdır” diyen Meltem Eldivan annelerin hediyelerini davetliler arasında bulunan Hakim Faruk Alaka’nın eşi Süreyya Halide Alaka ve Jandarma Komutanı Onur Güven'in eşi Eda Güven ile birlikte verdi.  

Davette annelere günün anlamıyla ilgili bir slayt gösterisi sunuldu.