CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin 2 soru önergesi sundu.

Konya-Aksaray- Nevşehir- Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin sorunlar Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından meclise taşındı. Gürer, sorularının Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin sorunlar Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından meclise taşındı. 

Gürer, sunduğu 2 soru önergesindeki sorularının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından sözlü olarak yanıtlandırılmasını talep etti.

Gürer önergesinde; "Yüksek hızlı trenin 64. Hükümet programında Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri arasında yapılacağı yer almaktadır. Bu bölgede bir demiryolu mevcut değildir. Konya-Ulukışla-Niğde-Kayseri hattı mevcuttur." dedi.

Gürer'in soruları

1. Neden yüksek hızlı tren bu hatta değil de yeni yapılacak bir hatta alınmaktadır?

2. 64. Hükümet programında yer alan Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri yüksek hızlı trenin Kapadokya tarihi dokusuna zarar verip vermeyeceği yönünde bilimsel bir araştırma yapılmış mıdır?

3. Güzergahın tarihi alan içinde geçiş yolları belli midir?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in Meclise sunduğu önergesi Nevşehir kamuoyunda büyük tepki topladı. Antalya ile Kapadokya arasında Turizm anlamında büyük önem arz eden Hızlı Tren konusunun Siyasete malzeme yapılmasına Nevşehirli vatandaşlardan büyük öfke : "Herkes kendi işini yapsın."
Nevşehir kamuoyunda CHPli Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesini CHP zihniyetinin klasik icraatları olarak değerlendirilirken, Bu alenen Yapılacak olan işe çomak sokmaktan başka bir şey değil şeklinde yorumlandı.