Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Nevşehiri de içine alan hızlı tren projesi çalışmalarına start verildiğini müjdeledi.

Antalya'yı, Konya, Aksaray, Nevşehir ve Kayseri'ye bağlayan bir turizm hızlı tren hattını inşa etmeyi planladıklarını belirten Bilgin, "Turizm hızlı tren hattı projesiyle Antalya'daki turistlerin Ürgüp, Nevşehir, Kayseri ve Konya'ya uzanmalarını sağlayacağız dedi.


Nevşehiri de içine alan hızlı tren projesi çalışmalarına start verildi...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin,  "Antalya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri" hızlı tren hatlarını Bu yıl 2015 yılı yatırım programına dahil ettiklerini açıkladı.

Hızlı Tren, Türkiye ve dünyanın önde gelen Turizm merkezlerinden Antalya ile Nevşehir coğrafyasının peri bacalarıyla turizm merkezi Kapadokya bütünleşerek, Türkiye'nin turizm potansiyel artacak. 

Hızlı tren Mesafeleri Kısaltacak

“Hızlı tren ile ulaşım çok daha kolay ve ucuz olacak.

Hızlı Trenle Kayseri – Nevşehir Arası 10 Dakikaya Düşüyor..

Nevşehir’e yapılacak olan hızlı tren hattı ile birlikte Nevşehir – Kayseri arası 41 kilometrelik yol gidilecek. Nevşehir – Aksaray arası 110 kilometrelik yol olacak.

Antalya’yı Nevşehir’e bağlayacak olan hızlı tren hattı projesinin 2020 yılında tamamlanması bekleniyor. Proje tamamlandığı zaman, Nevşehir – Aksaray arası 110 kilometre, Nevşehir – Kayseri arası 41 kilometreye düşecek.

Kayseri’ye 41 kilometreye düşecek hızlı tren hattı birde trenin hızı eklenince 10 dakikada Nevşehir’den Kayseri’ye gidilebilecek.

Yani Artık Nevşehirli birisi pazar alışverişi için Kayseri’ye gidip gelebilecek. Hızlı trenin yapımıyla ilgili konuşan uzmanlar, Kayseri – Kapadokya arasının 10 dakikaya düşmesiyle, Kayseri’de avmlere gider gibi Kapadokya bölgesine gezmeye gider insanlar. Buda günübirlik Kapadokya ziyaretlerini getirir. Kapadokya bölgesi için önemli bir adım olan hızlı tren ile Kapadokya’nın turist sayısında yüzde 20 artış olması bekleniyor.

Hızlı tren hattının faaliyete geçmesiyle birlikte hem ulaşım ve ticarette hem de turizmde önemli ivme elde edilecek.
Antalya’da Kapadokya Bölgesi’ne gelen turist sayısının hızlı trenle ilk etapta üç kat artacağı tahmin edilirken, istasyonların Nevşehir’in çeşitli yerlerinde yeralması şehrin konumunu zirvelere taşıyacak

Hızlı Tren Güzergahı
Antalya-Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri demiryolu projesinin Nevşehir bölümünü kapsayan 65 km’lik projeye göre demiryolu Acıgöl ilçesinden Nevşehir il sınırına kadar girecek ve Avanos ilçesinden il sınırı dışına çıkacak. Projeyle Acıgöl ve Avanos’ta birer istasyon yapılacak. Çalışmalarda Nevşehir’den çıkan hızlı tren hattı Sulusaray’da 1’nci Viyadük bitiminde hat Avanos’a tüneller ile bağlanıp, alt geçitler ile Kayseri – Nevşehir otoyolunu takip ederek Kayseri’ye bağlanacak.