Türkiye’nin iki önemli turizm şehri olan Antalya ve Kapadokya arasında uçak seferleri başlatılacak. Seferlerin Nisan ayından itibaren başlaması bekleniyor

Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Ahmet Tok, Antalya bölgesine giden turistleri Kapadokya bölgesine çekmek için çalışmalar yaptıklarına da dikkat çekerek, “Nisan ayından itibaren Anadolu Jet Kapadokya – Antalya arasında karşılıklı uçuşlara başlıyor. Burada amaç Antalya’ya gelen turistleri Kapadokya yöresine çekmek. Turistler aynı gün içinde Antalya’dan Kapadokya yöresine gelerek gezecekler ve akşam Antalya’ya dönebilecekler” diye konuştu. Kapadokya bölgesinde 300 otel bulunduğunu belirten KAPTİD Başkanı Ahmet Tok, bu otellerin büyük çoğunluğu küçük butik oteller olduğunu, butik otellerin çok fazla rağbet gördüğünü, bu otellerde oda fiyatları 100 ile 1000 avro arasında değiştiğini kaydetti.

TURİST SAYISI ARTTI

Kapadokya bölgesinde 220 balon bulunduğunu anlatan Tok, “Ancak bu balonların yarısı uçabiliyor. Bunun nedeni hava sahası dar olduğu için fazla balona uçma izni verilmiyor. Kapadokya yöresine turistler yalnız kültür için değil balon ve alış veriş içinde gelmekteler” dedi. Tok, 1980’li yıllarda Kapadokya yöresine Fransız, İtalyan ve İspanyol turistler geldiğini, günümüzde ise bütün Avrupa ülkeleri, Japonya, Uzak Doğu ülkeleri, ABD, Güney Amerika ülkeleri gelmeye başladığını ifade etti. Tok, şunları söyledi: “2010 yılından bu yıla kadar Kapadokya yöresine gelen turist sayısı yüzde 5 arttı. 2015 yılında da yüzde 5 artış bekliyoruz. Kapadokya’ya 2014 yılında 2.6 milyon yerli ve yabancı turist geldi. Gelen turistlerin 2 milyonu yabancı, 600 bini ise yerli turist oldu. Kapadokya yöresine tatile gelen bir daha gelmek istiyor. Ancak bu yıl özellikle Fransız turistlerde bir sıkıntı var. Karikatür krizi Fransız turistleri etkiledi. Ama buna rağmen yine de yüzde 5’lik bir artış olacağına inanıyoruz.” dedi. (Haber Antalya)