TÜVTÜRK'ün açıklamasına göre, kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan 6552 sayılı kanun düzenlemesinin 30 Kasım 2014 günü yürürlüğe girmesiyle araç muayene gecikme cezasına getirilen indirim fırsatı, araç sahipleri tarafından ilgiyle karşılandı.

TÜVTÜRK, Eylül 2014 - Haziran 2015 tarihleri arasında Türkiye genelinde 1,8 milyon araç sahibinin bu fırsattan yararlanarak gecikme borçlarını indirimli olarak ödediğini, buna karşın hala bu fırsattan yararlanabilecek çok sayıda motosiklet ve traktör sahibi olduğunu açıklamıştı.

Araç sahiplerine verilen bu indirim fırsat dün sona ererken işte yurdumun insanı dedirtecek olaylarda TÜVTÜRK muayene istasyonunda yaşandı.  Yaklaşık 10 yıldır muayene yaptırılmamış 1980 model Murat 131 otomobil içerisinde koltuk, cam, emniyet kemeri gibi kısacası sadece kasa ve motoruyla muayene istasyonuna gelerek aracını muayene ettirmek istedi. Görevlilerden aracın bu şekilde muayeneden geçmeyeceğini öğrenen sürücü şaşkın bakışlar arasında muayene istasyonundan ayrılarak Nevşehir istikametine doğru giderek gözlerden kayboldu.