Arif Olan Neden anlamıyor…?

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İş Adamı M.Yakup Zağlanmış yaptığı basın açıklamasında çok önemli açıklamalarda bulundu…

 

Çok değerli basın mensupları ve değerli basın yayın organlarımız , tespit edilmiş yanlış işleyiş ve anlayışlara bir son verebilmek adına bu seçim sürecinde çalışmalarımıza son sürat devam etmekteyiz. Önceki açıklarımızda sizlere bahsettiğim ÇEKİRDEK yapılanmamızın ve fikirlerimizin bu kısa süreç içerisinde adeta bir ÇIĞ gibi büyüdüğünü görmek ve şahit olmak bizlere büyük mutluluk ve gurur verdiği gibi ,doğru tespitler yaptığımızın bir kanıtı olmuştur.

Yıllar içerisinde oluşan değişikliklerden  ötürü ,ticaret odalarının yapılanma ve işlevlikleri değişmiştir , yaptırım  gücü artmış ama mevcut yapılanma ile “BEN” anlayışının hüküm sürdüğü hiçbir zaman tepeden tabana inemeyen ve “DOSTLARIMIZIN TÜM ÇABALARINA RAĞMEN”  “BİZ” anlayışını  maalesef benimsetilemediğinden“ YENİ YÖNETİM , GENÇ YAPILANMA , GÜÇLÜ VE KARARLI BÜYÜME “ hedefleri ile bu hizmet yarışında yeniliğe ve değişime talibiz.

Arif olan anlar derler ama başkanımız Arif bey maalesef artık anlamıyor , anlamayacak.

Mevcut NTSO Başkanımız Arif beyin siz basın mensuplarına verdiği son demecini şaşkınlıklar içerisinde okuduk ve değerlendirdik. Başkanın son yaptığı açıklamalarda geçen birkaç önemli noktayı birde bizim bakış açımız ile sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1926 yılında kurulan odamız da,bu memleketin birçok esnaf ve sanayicisi başkanlık yapmıştır. Bu şahsiyetler kimilerinin dedeleri kimilerinin babaları kimilerinin akrabalarıdır. Mevcut başkanımızdan çok daha zor koşullarda çok daha uzun süreli hizmet vermiş büyüklerimiz var. Arif beyin seçilmiş bir başkan olduğunu unutması ,biz sanayiciler ve esnaflar tarafından 10 yılı aşkın bir süredir desteklenerek bu günlere geldiğini unutması ve son konuşmasında “ ÜST DÜZEY GÖREV ALAN TEK İSİM BENİM “ ibaresini kullanması ne kadar  üzücüdür. Ben sizlere yaptığım önceki bir açıklamamda Allah Resulünün bir hadisinden bahsetmiştim. Bu sözü yeniden vurgulama gereği hissettiğimden mütevellit ;

“İnsanı pişman eden kendi görüşündeki ısrardır“.

Başkan aynı açıklamasında Hacıbektaş ilçemize yapılan MYO ‘dan bahsetmiş ve yeni bir okul sözü vermişler. Bu sözlerde de bir yanılgının olduğu aşikardır. Basını yakından takip eden herkesin bildiği üzere güzel sanatlar fakültesinin Hacıbektaş ilçemize kurulması Sayın Cumhurbaşkanımızın 2009 yılı Hacıbektaş şenliklerindeki konuşmasında TOBB başkanını konu ile ilgili görevlendirmesi sonucu gerçekleşmiş bir olaydır ve bizim ticaret odamızın konu ile ilgili direk bir rolü olmamıştır. Ayrıca 2 yıl önce alınan TOBB genel kurul kararı ile her ile bir okul yapılacağı karara bağlanmıştır. Bizler bu bilgiler ışığında başkanımızın yeni okul sözünün gerçekliğinin değerlendirmesini sizlere bırakıyoruz.

Ben ve ekibimdeki birçok arkadaşımız halen yönetim ve meclis kadrolarında görevlerimize devam etmekteyiz. Sevgili başkanımızın “ Hiç Kimsenin Arka Bahçesi Olmadık “ sözünün bizleri de kapsadığını vurgulamak isterim.

Devlet anlayışında ve Hizmet anlayışında “SÜREKLİLİK ESASTIR”. Bu konudan neden bahsettiğimizi nacizane açıklamak isterim.

Arif beyin daha önceki yaptığı bir basın açıklamasından bir alıntı yapmak istiyorum.

Kendisine sayın basın mensupları 500 milyon dolarlık projenin akıbeti ile ilgili sualde bulunmuşlardı. Firmanın finansman temin edememesinden ötürü sözleşmenin fesih edildiği duyuruldu. Bu bağlamda başkanın bir sorumluluğunun olmadığı aşikardır. Ama aklımıza gelen soru hep şu olmaktadır, kendisi “ her hafta 2 bakan “ ile görüştüğünü söylerken ve üst düzey bürokrasiye Nevşehir den yegane kendisinin hakim olduğunu söylerken nasıl oldu da ön fizibilite çalışmalarında bu derece yanıldı ,çalışma arkadaşlarını ve halkımızı yanılttı. Önceki bir açıklamasında “ ikinci bir arayış içerisine girmedik , zira seçimler vardı başkan olup olmayacağımız belli değildi “ sözleri bizim gibi anlayanlar için ne kadar üzücü. Sevdalısı olunan durum hizmet sürekliliğimidir yoksa sadece koltuk için yapılan bir mücadelemidir?

Arif bey TSE , İKTİSADİ KALKINMA VAKFI VE GÜMRÜK A.Ş. deki görevlerinde bizi gururla temsil ettiğinden bahsetmiş. Seçilmiş olmanın , yıllardır kendisine sayısı  üçbinin üzerinde bulunan üyelerinin desteklerini , oralarda olmasının temellerini unutmuş olmalı ki “ ben seçilmezsem bunların hepsi gidecek. “ ifadesini kullanmış. Gerçekleri tokat gibi yüzümüze vuran Celaleddin-i Rumi’nin şu sözlerini bir hatırlatalım istiyorum.

Yüzde ısrar etme, doksan da olur.
İnsan dediğinde, noksan da olur...
Sakın büyüklenme, elde neler
var.
Bir ben varım deme, yoksan da olur...

Şu önemli noktayı lütfen unutmayalım. Bu kurumlar ve bu yarışlar bizim için sadece memleketimize hizmet etme duygularımızı içeriyor. Bizlerin memleketimize direk veya dolaylı hiçbir bağlantı ve getirisi olmayan ama kimileri için çok önemli olan kurumlar ve bağlantılarda gözümüz yok. Biz esnafımızı sanayicimizi memleketimizde olan biteni dinlemek ve bunlara çare olabilecek geniş kapsamlı bir yapılanmanın içinde rol almak istiyoruz.

Sevgili başkanımızın şu sözlerinden bahsetmeden açıklamalarımı bitirmek istemedim.  “Benim milletvekillerine hiç işim düşmemiştir,kimse içinde ricacı olmadım”. Bizler tek parti iktidarının olduğu ve 3 vekil ile tam kadro mecliste temsil edilen bir NEVŞEHİRİZ. Biz vekillerimizi iş düşünce aranan veya ricacılar merci olarak göremeyiz. Bizim talip olduğumuz anlayış farkı işte budur.

Ana ve tek hedefimizi yeniden vurgulamak istiyorum. Asla  ayrımcılık gütmeden tepeden tabana tüm sanayicilerimiz , büyük esnafımız , küçük esnafımızla el el vererek , sivil toplum örgütlerinin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak , belediyelerimiz ve “ Ankara siyasetinin gerçek sahipleri ” çok değerli vekillerimizle beraber  “ İSTİŞARE “ temelli bir yapı oluşturarak hizmette esas olan sürekliliği sağlayabilmektir.

5 Nisan günü bizler ve seçmenler tarafından çok merak edilen birtakım soruları mevcut başkanımıza yönelteceğiz. İnşallah kısa bir süre sonra güçlü “YÜZÜMÜZ” ile sizlerle buluşacağız.

Saygı ve Sevgilerimle

M.Yakup ZAĞLANMIŞ