Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan FİB Haber Merkezini ziyaret etti. Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan Nüfusu 2000 nin altında olması nedeniyle Köy statüsü kazanacak olan Gümüşkent kasabasının Gülşehir ilçesine mahalle olma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Başkan Arıkan,Önümüzdeki aylarda bir aksilik olmassa Gümüşkent kasabasının köye değil Gülşehir ilçesine bir mahalle olacağını belirtti.

Gümüşkent Belediye Başkanı Arıkan, Kasaba olarak bütün Hizmetlerini tamamlayan Gümüşkent kasabasının Gülşehir ilçesine Yük olmaya değil Yük almaya talip olduğunu ifade etti.

Arıkan,Alt yapısından üst yapıya hemen her konuda hizmetlerini tamamlamış Gümüşkent kasabamız, bağlı bulunduğu Gülşehir ilçesine bağlanması İlçemizin büyümesine katkı sağlayacağını belirterek bu çalışmaların kısa zaman içinde tamamlanmasını beklediğini ifade etti.

Üzerinden Türkiyenin en büyük ırmağının geçtiği Anadolunun en gözde mekanı Gülşehir ilçemizin Yeni Büyükşehir Yasası gereği 2000 nin altında kalan beldeleri nedeniyle Abuşağı,Karacaşar,Tuzköy ve Gümüşkent kasabaları köye dönüşeceği için hiçbir beldesi kalmayacak.Bizim buradaki en büyük düşüncemiz bu çalışma ile Gülşehir ilçesinin büyümesinin önünü açılacak olması.Şuan gerek Gümüşkentli gerekse Gülşehirli hemşerilerimiz bu konuya oldukça sıcak bakıyor .

İnşallah Gümüşkent ve Gülşehir ilçemiz için hayırlısı olur dedi.

 

Gümüşkent Belediye Başkanı Mustafa Arıkan FİB Haber Merkezini de yürekten tebrik ediyorum Tüm Nevşehirlilerin Sesi Gözü Kulağı oldunuz dedi.

 

FİB Haber Merkezi Genel koordinatörü Fikret Çapacı ve İbrahim Uysal da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

MUSTAFA ARIKAN KİMDİR?

     

  1953 yılında Gümüşkent'te doğdu. İlköğrenimini Gümüşkent ve Gülşehir'de,

ortaöğrenimini Nevşehir Öğretmen Lisesi'nde tamamladı.

 

  Yükseköğrenimini Gazi Eğitim Enstitüsü'nde tamamlayarak Gaziantep İmam Hatip Lisesi'nde memuriyet hayatına başladı. Sıarsı ile Gümüşkent Ortaokulunda 7 yıl, Gülşehir Alparslan İlköğretim Okulu'na atandı.

 

   1994 buradaki görevinden ayrılarak Gümüşkent Belediye Başkanlığına aday oldu ve Gümüşkent Belediye Başkanı seçildi.Belediye Başkanlığı görevine 1994'ten 2004'e kadar devam etti.

 

   2009 Yerel Yönetimler Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 3.kere Belediye Başkanı Adayı olarak seçime katıldı ve en uzun süreli görev yapan Başkan ünvanını almış oldu.

 

   Sn. Arıkan evli ve 4 çocuk babasıdır. Halen bu görevi devam ettirmektedir.