NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde belediye başkanı Vahdi Arısoy, Gülşehir’de önümüzdeki dönemde önemli değişimin yaşanacağına dikkat çekiyor. 

Yrd. Doç. Dr. Fatma Gül Öztürk eşliğindeki Çankaya üniversitesi mimarlık bölümü öğrencileri ilçemize ziyarette bulunarak Gülşehir’in tarihi mekanlarını yakından inceleme fırsatı buldular.

Başkan Arısoy’un öncülük yaptığı heyet Kurşunlu Cami, Kütüphane ve Belediye binasını inceledikten sonra sadabad parkına geçerek yöresel yemeklerimizden öğrencilere ikramlarda bulunan Arısoy, burada yapılacak olan Bisiklet ve yaya yoluyla beraber lale ve gül bahçeleri hakkında bilgi verdi.

Daha sonra sırasıyla çalışanlar mahallemizdeki kilisede inceleme yapan ve muhtar Kadir Cesur’dan kilise hakkında bilgi alan gurup kepez mevkisine çıkarak Gülşehir’i fotoğrafladılar. Buradan Gülşehir St. Jean Kilisesi ne geçen gurup ardından büyük kale ve Açık saray ören yerini ziyaret ettiler. Gülşehir in saklı turizm cenneti olduğuna vurgu yapan Başkan Arısoy, “Öğrencilerin hazırlayacağı tez bizim için önemli olacak. Gülşehir’i turizmde hakkettiği değeri alması için gayret gösteriyoruz ve atılacak her türlü adımda destek vermeye de hazırız” dedi.