Okuldaki seminere, TÜREM öğretim görevlileri ile çok sayıda öğrencinin yanı sıra, TUR-YÖN  İcra Kurulu üyeleri, Andiamo Tur Ceo’su ve Turizm Yazarı Cem Polatoğlu, HD Danışmanlık Genel Müdürü Haluk Dinçer ve Annem Mutfakta TV kurucusu Hülya Erol da katıldı.

TUR-YÖN  Başkanı Recep Arısoy’un gerçekleştirdiği seminerin ardından, seminerin düzenlenmesine katkı sağlayan TÜREM Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi İlie Botnar’a, TUR-YÖN  tarafından teşekkür plaketi verildi.

Arısoy, konuyla ilgili açıklamasında, TUR-YÖN olarak birçok okulda turizm sektörüne yönelik konferanslar verdiklerini, TÜREM Etiler Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’ndeki seminerin farklı özelliğinin bulunduğunu kaydetti.

Ççevreye duyarlı oteller kavramının anlatıldığı “Yeşil Otelcilik” seminerinin ilk kez TÜREM’de verildiğini ve seminerin yapılmasına ilk adımı atanın, okulun dokuzuncu sınıf öğrencisi İlie Botnar olduğunu belirten Arısoy, şöyle devam etti:

“Yeşil otelciliğe bir öğrenci arkadaşımızın önem vermesi, üstelik liseli bir öğrenci arkadaşımızın önem vermesi beni çok etkiledi. Bu yüzden İlie Botnar arkadaşımıza, bir ilki gerçekleştirerek TUR-YÖN adına teşekkür plaketi takdim ettim.

Uzun zamandır ‘Yeşil Otelcilik’ konusuna ciddi olarak eğilmekteyim. Amacım, turizm sektöründe, çevreye duyarlı otellerin çoğalması ve gelecek kuşakların, öğrencilerin çevreye duyarlılıkta bilinçlenmeleri. İlie Botnar arkadaşımız gibi diğer öğrenci arkadaşlarımızın da bu konuya hassas yaklaşmaları ve ciddiye almaları en büyük temennim.”

Arısoy, “Yeşil Otelcilik “ konulu seminer ve konferansları sürdüreceklerini kaydetti.