Tıbbi Jeoloji Alt Kurulu Asbest Islah Çalışmaları İçin toplandı.
 
Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Kanser Daire Başkanlığı, Asbest Islah Çalışma Grubu Toplandı;
 
18 Aralık 2014 tarihinde; Kanser Daire Başkanı ve Dairenin ilgili çalışanları, Tıbbi Jeoloji Alt kurul üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilgili uzmanları, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi ile İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü temsilcileri ile değişik üniversitelerden bilim insanlarının katılım gösterdiği asbest ıslah çalışmaları ile ilgili bir toplantı düzenlendi. Söz konusu toplantıya Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Jeofizik Mühendisliği Öğretim Elemanı,  Asbest Islah Çalışma Grubu Üyesi Umut ERGÜL katıldı.
 
İlgili toplantıda asbest kontrol planı kapsamında doğal ve yapılı çevreden kaynaklı asbest maruziyetini önlemeye yönelik işbirliğine yönelik çalışmada yer alan kurumlar ve Bakanlıklar arası ortak protokol taslağı hazırlandı.
 
Doğal çevre ile Kentsel dönüşümün hızlandığı bu dönemde yapılı çevredeki yıkımlar ve bertaraf esnasında asbest kaynaklı kanser riskinin ortadan kaldırılması adına protokol taslağı hazırlanarak halk sağlığı adına önemli bir adım atılmıştır.