Mustafa Elitaş kısa dönem askerlikle ilgili düzenlemeyi açıkladı...
AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş 5 ay olan kısa dönem askerliğin süresinin 4 aya indirebileceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın askerliğin kısalacağı müjdesi üzerine, gözler hükümete çevrildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş kısa dönem askerlikle ilgili düzenlemeyi de açıkladı. Elitaş 5 ay olan kısa dönem askerliğin süresinin 4 aya indirebileceğini belirtti. 

Elitaş, muhalefet de destek verirse Meclis'ten bir hafta içinde bu kararın çıkabileceğini söyledi.

Bakan açıkladı: Mecburi askerlik kaldırılabilir

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, askerliğin kısalması konusuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Avcılar'da yapımı tamamlanan Hz. İbrahim Camii'nin açılışına katılan Bakan Bağış, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Askerliğin kısalması konusuyla ilgili soru üzerine Bağış, "Sayın Başbakanımız bu konuda gerekli açıklamayı yaptı. 

MECBURİ ASKERLİĞİN KALDIRILMASI DÜŞÜNÜLEBİLİR

Şu anda ilk aşamanın ordunun ihtiyaçları çerçevesinde sürenin kısaltılması olduğunu söyleyen Bağış, "Böylesine huzurlu ortam olduğu sürece tabi ki askerlik süresinin kısaltılması da, profesyonel orduya geçmemiz de, uzun vadede belki mecburi askerliğin zaman içerisinde tamamen kalkması da düşünülebilir. 

İlk aşamada ordumuzun ihtiyaçları çerçevesinde sürenin kısaltılması hayırlı bir gelişmedir. Allah huzurumuzu bozmasın!" ifadelerini kullandı.
Vatani görevin süresi azalacak mı?
Sağlık durumu yerine olan ve gerekli vasıfları taşıyan her Türk gencinin yapmakla yükümlü olduğu askerliğin süresi kısalacak mı? Askerlik süresi kaç gün olacak? Askerlik için Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ne düşünüyor? Başbakan'ın söyledikleri heyecanlandırdı.

 
Vatani görevin süresi azalacak mı?
Dün akşam bir canlı yayına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın söylediklerinin arasında Cumhurbaşkanlığı ve askerlik süresi konuları öne çıktı. Askerlik süresi kısalacak mı? Asklerlik ne kadar olacak? Uzun süredir konuşulan bu konu hakkında adımlar atılmaya başlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan demokratikleşme paketinden sonra yeni kararlar alarak demokratikleşme çalışmalarının sadece demokratikleşme paketi ile sınırlı olmadığını belirtti. "Askerlik süresi kısalacak" diyen başbakan Erdoğan'ın sözleri askerliğini yapmamış olanları sevindirdi.Şu an 15 ay olan askerlik süresi hakkında açıklama yapan Başbakan Erdoğan : "Askerlik süresi 12 aya düşecek" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, 15 ay olan uzun dönem askerlik süresinin 12 aya düşürüleceğini açıkladı. Askerlik süresinin kısaltılması konusunda Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile mutabık olduklarını ifade eden Erdoğan, "Öyle zannediyorum ki 12 ay olacak, kısa dönem aynen kalacak." dedi. Erdoğan, "Siz cumhurbaşkanı olacaksınız, Sayın Gül de başbakan olacak dememiz doğru mu?" şeklindeki bir soruya ise "Biz kendi aramızda daha bunu konuşmadık. Hayır böyle bir kararım kesin olarak yok." dedi. Gül'ün de parti kurucusu olduğunu hatırlatan Başbakan, partide bir bölünmenin olmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün gece atv televizyonunda katıldığı programda gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Demokratikleşme Paketi'nden cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir çok konuda açıklamalarda bulundu. "İkinci pakette Genelkurmay'ın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanması konusu yer alacak mı?" yönündeki soruyu, "Genelkurmay'ın MSB'ye bağlanması şu anda gündemimizde yok. Şu anda bana bağlı olarak çalışıyor. Halimizden memnunuz." şeklinde cevapladı. Köşk'e aday olup olmadığı sorulan Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olma konusunda kesin bir kararım yok. Olsa açıklardım. Bizim sistemimiz istişareye dayalıdır. Partim hangi görevi bana yıkarsa onu yapmanın gayreti içinde olurum. Partimiz hangi istikamette adım atarsa biz de o istikamette adım atarız. Partim kimi isterse biz ona tabi oluruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile aramızda yol ayrımına fırsat verecek bir kararın olmayacağına inanıyorum. Aramızda da gerekirse istişaresini yaparız, ona göre adım atarız. Benim için partim ne kadar önemliyse, (Sayın Cumhurbaşkanı'mız da AK Parti'nin kurucuları arasındadır) inanıyorum ki onun için de o denli önemlidir. Dolayısıyla böyle bir sıkıntı yaşanacağına ihtimal vermiyorum." dedi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

YASAL DÜZENLEMELER BAYRAMA YETİŞMEZ:"Seçim barajları yasal düzenleme gerektirir. Onun için bayrama yetişmesi söz konusu değil. Yasa gerektirmeyen, idari düzenlemeleri ise bayrama kadar yetiştirmek istiyoruz."