İl Sağlık Müdürlüğünün şu anki hizmet binasına taşınmasının ardından başlayan ve yıllardır süren eski binanın nasıl değerlendirileceği sorusu hala muallakta.

Hatırlanacağı üzere söz konusu binaya önce aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü talip olmuştu. Ancak il merkezindeki eski sağlık il müdürlüğü binasının onarımının yüksek maliyet gerektirmesi nedeniyle müdürlük bu fikrinden vazgeçmiş ve hali hazırda hizmet verilen eski yetiştirme yurdu binasının yerine yeni bir bina yapılarak kurumun burada hizmet vermesi kararına varılmıştı.

Bu arada Nevşehir İlim Kültür Vakfı ve Kızılay Şube Başkanlığı da söz konusu binaya talip olmuşlar, kamu yararına hizmet veren bu iki dernekte Aile sosyal politikalar il Müdürlüğüne tahsis edilen binanın bu tahsisin kaldırılarak kendilerine tahsis yapılmasını beklemeye başlamışlardı.

2015 yılı içerisinde sık sık gündeme gelen konuyla ilgili son edinilen bilgiye göre ASPM üzerindeki tahsis henüz kaldırılmadı. Dolayısıyla Aile sosyal politikalar müdürlüğünün yeni bir bina yaptırma fikrinden vazgeçtiği ve yeniden il merkezindeki eski sağlık il müdürlüğü binasında hizmet vermek yönünde karar aldığı bildiriliyor.

Bu duruma İl Müdürü Hüseyin Şener’in açıklık getirmesi bekleniyor.