Fransa merkezli dünyanın en saygın haber ajanslarından biri olan Associated Press(AP)’nin Türkiye muhabirlerinden  Ersen Kıyga,dünyanın en büyük yeraltı şehrinin bulunduğu Nevşehir Kalesi civarında çekimler yaptı.

Nevşehir Belediyesi’nin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliği ile yürüttüğü  Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi sürecinde varlığı ortaya çıkartılan Nevşehir Kalesi ve Çevresindeki kaya mekanlarının  açığa çıkartılması yönündeki çalışmalar kapsamında,  bu alanın dünyanın en büyük yeraltı kenti konumunda bulunduğunun belirlenmesinin ardından bölgede  Nevşehir Belediyesi öncülüğünde geniş kapsamlı temizleme çalışmaları başlatılmıştı.

Nevşehir Valiliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da destekleri ile halen devam eden temizleme çalışmalarını yerinde görüntüleyen  Associated Press(AP)’nin Türkiye muhabirlerinden  Ersen Kıyga,  450 bin metrekarelik bir alanı kapsayan dünyanın en büyük yeraltı şehrinin ortaya çıkartılması ve sonrasında sürdürülen çalışmalara ilişkin olarak çekimler yaptı.

Associated Press(AP)’nin Türkiye muhabirlerinden  Ersen Kıyga’nın hazırlayacağı görüntülü haberin önümüzdeki günlerde AP tarafından tüm dünyaya servis yapılması bekleniyor.

Nevşehir Kalesi civarındaki dünyanın en büyük yeraltı şehri, daha öncede çok sayıda yerel, ulusal ve uluslararası haber ajansı ,gazete,dergi, TV kanalları ekiplerince görüntülenerek haberleştirilmişti.