Nevşehir Valiliği  toplantı salonunda yerel ve ulusal gazete çalışanlarıyla bir araya gelen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Nevşehir'in tarihi ve kültürel zenginlikleri barındıran önemli bir merkez olduğunu söyledi. Mehmet Atalay, "Bu bölge Anadolumuzun her yerindeki zenginlikleri gibi olağanüstü bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Hep hayranlıkla gelip bakarız. Turistler de gelip bakar, gelenler hayran kalır, görenler 'muhteşem' der. Ama göremeyenlere de buraları tanıtmamız lazım" diye konuştu.

Atalay, şubeleri bulunan il sayısını 12'den 41'e çıkardıklarını, gelecek yıl Nevşehir’de de şube açılması için çalışma yapıldığını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın son dönemlerdeki başarısına da değinen Atalay, "Devletimizin gururlu ajansı olarak hep göğsümüzü kabartıyor. Hele hele son yıllarda yaptığı atılımlarla dünya çapında bir üne de kavuştu. Çektiği ve yayınladığı fotoğraflarla, bunun yanında da görüntülerle  dünya basınında da yer almayı başardı" ifadelerini kullandı.

Gerek yerelde gerekse yurt genelinde yapılan çalışmaların basın sayesinde halka duyurulduğuna dikkat çeken Atalay, şöyle devam etti:
"Basın etkili olmazsa hükümet, valilik ve belediye olarak neler yaparsanız yapın, basınımız onları yazmazsa, fotoğraflamazsa, görüntüye çekmezse ve Türkiye ile dünyaya göndermezse çok bir işe yaramıyor. Onun için daha iyiyi kovalayan bir basın olmak durumundayız. Bulunduğu yerle yetinmeyen, daha çok çabalayan ve geleceğe hazırlanan, kamu ilanlarıyla değil iyi haberlerle reklamın geleceğini bilen basın-medya anlayışı olması gerekir. Bunun için de biz BİK olarak kamu ilanlarının devamını, çoğalmasını arzu ediyoruz. Ancak bunlarla da ne kadar çoğalırsa çoğalsın yetinilmemeli. Bunun yanında satıştan da en az onun kadar gelir elde etmenizi, reklamdan da daha fazla pay almanızı arzu ediyoruz ki daha çok yatırım yapın, muhabirlerinize daha çok maaş verin, daha iyi imkanlarla mesleğinizi yapabilesiniz."

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay'ın basın mensuplarının sorularını da yanıtladığı toplantıya, BİK Kayseri Şube Müdürü Osman Başeğmez, Nevşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Haydar Güneyli, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca ile ulusal ve yerel medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
 
Daha sonra Niğde'ye giden Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Niğde'de de gazetecilerle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu.
Grand Otel'de düzenlenen toplantıya Niğde'deki yerel medya temsilcileri katıldı. Programda konuşan  Mehmet Atalay, "Gidemediğimiz il kalmasın onlarla istişare ederek kendi düşüncelerimizi, görüşlerimizi dile getirerek bir araya geliyoruz. Niğde'de şubemiz yok. 41 ilde şubeye ulaştık. 2015 yılında burada da bir temsilcilik açacağız. Gazeteler kamu ilanları için belli bir pastayı bölüşüyorlar. Her biriniz çok çalışarak, gazetenizin okurunu artırarak, daha güzel çalışarak, özel haberlere yer vererek reklam sayınızı artırabilirsiniz. Bu çalışmaları yapmak, reklam gelirini artırmak sizin elinizdedir. Tüm gazeteler birleşerek daha fazla pastadan pay alabilirsiniz bunu çoğu ilde söyledik yaptılar." dedi.

Haber: Osman Vedüd Eşidir / www.bik.gov.tr

Fotoğraflar: Erol Çevik / www.bik.gov.tr