Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 76. Yıldönümünde saygıyla andık.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. Yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de bir dizi etkinlikle anıldı. Ata için ilk tören Nevşehir Valiliği önünde düzenlendi. Anma törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve protokol üyeleri başta olmak üzere yoğun bir katılım oldu. Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan tören, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09:05’te iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile son buldu.

Daha sonra Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde günün anlam önemini belirten konuşmaların ve şiirlerin okunması ile başlayan tören, Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği 10 Kasım Oratoryosu ile devam etti.

Anma programı Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve protokol üyelerinin Özel Kardelen Koleji tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ konulu fotoğraf sergisinin açılışını yaparak, sergiyi gezmeleri ile son buldu.