NEVŞEHİR(MHA) Aralarında 5 yıl süreyle atama bekleyen öğretmenlerin de yer aldığı bir grup atanamayan öğretmen Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan atanamayan öğretmenler, yıllardır göreve atanmayı beklediklerini ifade ederken, bu durumun maddi ve manevi açıdan kendilerini bir hayli yıprattığını dile getirdiler.

Konuyla ilgili hazırladıkları bir dosyayı Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir’e Sendika genel merkezine iletilmek için takdim eden atanamayan öğretmenlerin sorunlarını dinleyen sendika yönetimi bir süre atanamayan genç öğretmenlerle sohbet etti.

Sohbetin ardından açıklamalarda bulunan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir, “Bizler Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı olarak gerek eğitimcilerin hak ve hukukunun korunması, gerekse eğitim ortamlarının iyileştirilmesi, gerekse boş öğretmen kadrolarının doldurulması konusunda genel merkezimiz nezdinde çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yetkili sendika olarak hükümetle görüşmeleri bizler yürütüyoruz. Sendikamız atanamayan öğretmenler konusunda ciddi çalışmalarda bulunuyor. Şu an bildiğim kadarıyla Türkiye genelinde 100 bin dolayında öğretmen açığı var. Bu açık ücretli öğretmenler sayesinde kapatılıyor ama bu doğru bir davranış değil. Çünkü ücretli öğretmen arkadaşlarımızda geçici süreyle çalıştıkları için istikrarlı ve verimli olmuyor. Bu kadroların iyi bir planlama yapılarak yeniden düzenlenmesini istiyoruz. Hükümet eğitim adına önemli yatırımlar yapıyor ama bu yapılan yatırımlar öğretmen olmayınca iyi değerlendirilemiyor. Sizlerin taleplerinizi biliyor ve bununla ilgili gerekli mücadeleyi yapıyoruz. Batı illerimizde ders bazında öğretmen açığı gözükmüyor görünüyor. Bakanlığın bu konudaki değerlendirmeleri bize göre tam anlamıyla doğru değil. Matematiksel olarak değerlendirmeler yapmak yerine uygulamaya bakmak lazım. Bende mezun olduktan sonra bir süre beklemek durumunda kaldım göreve atanmak için. 6 ay bekledim. Benim içinde bu süre oldukça uzun geldi ki, aranızda daha fazla sürelerle atanamayan arkadaşlarımız var. Devletimiz her yere eğitim fakültesi açmak yerine başka alanlarda da yetişmiş insanlara ihtiyacımızın bulunduğunu da göz önüne almalı ve buna göre bir yeni değerlendirme içerisine girmeli” açıklamalarında bulundu.