Feyzioğlu:Ne yapsaydım  Venezuela Başbakanına mı Gideyim?

Ankara Barosu tarafından düzenlenen Uluslararası 8. Hukuk Kurultayı kapsamında gerçekleştirilen Kapadokya gezisi kapsamında Nevşehir'in Avanos ilçesine gelen  Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve beraberinde 40 kişilik grup Kapadokya yı doyasıya gezdiler.

Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun,Cumhurbaşkanı Gül ve  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinin ardından basına yaptığı açıklamada;
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeler hakkındaki eleştirilere sert tepki gösterdi.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeler hakkındaki eleştirilere ilişkin, "Dediler ki niçin Başbakana gidiyorsun? Venezuela başbakanına mı gideyim? Niçin Cumhurbaşkanı'na gidiyorsun? Portekiz cumhurbaşkanının çözüm üretebileceğini sanmıyorum. Nasıl güveniyorsun diyorlar. Burada güvenip güvenmeme meselesi yok. Biz kanunen bir öneri götürüyoruz, bu kanuni önerimizi koyuyoruz ortaya. Artısını eksisini tartışıyoruz. Çözüm yolunu açmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu hafta sonunu Avanos'ta geçirdi. Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden olan Feyzioğlu, Ankara Barosu tarafından 8 – 10 Ocak günlerinde düzenlenen ve Türkiye Barolar Birliği tarafından da desteklenen "Ankara Barosu 8. Uluslararası Hukuk Kurultayı"nın ardından dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen misafirleriyle birlikte Kapadokya'yı gezdi. Geceyi Avanos Hilton Otelinde geçiren Feyzioğlu ve misafir grup üyeleri sabahleyin balona bindikten sonra Pazar günü öğleden sonra Avanos Venessa Seramik'te alış veriş yaptı. Burada sitemize açıklamalarda bulunan Feyzioğlu hem gündemi değerlendirdi hem de gezilerini anlattı.

Çok sevdiğim toprağıma geldim" diyerek Kayserili olduğunu açıklayan Feyzioğlu Avanos'tan önce Hacıbektaş'ı gezdiklerini ileterek " Burada Hünkar'a uğradık, yolumuzu aç dedik. Buraya geldik. Mümkün olursa Kayseri'ye geçip birkaç ziyarette bulunacağım" dedi.

Tur rehberi Kani Keleş ve Bölge rehberi Basri Atasoy'un rehberliğinde bölgeyi gezen yabancı konukların Kapadokya'yı çok sevdiklerini belirten Feyzioğlu dünyanın her yerinden önemli konukları ağırladıklarını belirtti. Feyzioğlu, "Aralarında ABD'nin Alabama Eyaleti Senatörü var.  İtalya'dan profesörler var, Hollanda'dan profesörler var. Uluslararası Barolar Birliği'nin başkan yardımcısı var. Çok üst düzey bir toplantıydı" açıklamasında bulundu.

Gündemi Venessa Seramik çay ocağında değerlendiren Feyzioğlu gittiği her mekanda varsa mutlaka çay ocağına uğrayarak kendi elleriyle çay doldurup servis yaptığını, gündemin en iyi şekilde değerlendirildiği, her türlü konunun en rahat konuşulabildiği mekanın çay ocağı olduğunu belirterek çay ocaklarını çok sevdiğini belirtti.

Kendisine karşı çok garipsediği çıkışların olduğunu belirten Feyzioğlu, "Dediler ki niçin Başbakana gidiyorsun? Venezuela başbakanına mı gideyim? Niçin Cumhurbaşkanı'na gidiyorsun? Portekiz cumhurbaşkanının çözüm üretebileceğini sanmıyorum. 'Nasıl güveniyorsun' diyorlar. Burada güvenip güvenmeme meselesi yok. Biz kanunen bir öneri götürüyoruz, bu kanuni önerimizi koyuyoruz ortaya. Artısını eksisini tartışıyoruz. Çözüm yolunu açmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Yabancı misafirlerin Türkiye'nin durumuna çok şaşırdıklarını ve anlamakta zorluk çektiklerini söyleyen Feyzioğlu "Olanları anlatmakta gerçekten zorluk çekiyorum. Bir noktada sadece İngilizce lisanı değil bütün lisanlar tükeniyor. Sonunda şu cümleyle açıklıyorum 'son derece karışık'. Bu şu demek 'tamam daha fazla sormayın' gerçekten literatürde anlatabileceğim cümleler bitti" dedi.

İlerde cumhurbaşkanlığı olması ile ilgili düşüncelerini de sorulan bir soruya yanıt olarak açıklayan Feyzioğlu " Halkımızın bu teveccühüne çok teşekkür ediyorum. Ancak bugünlerde görevimin başında kalarak görevimi en iyi şekilde yerine getirmeliyim. Benim bulunduğum makamı en iyi şekilde temsil etme, bulunduğum kurumu zirveden zirveye taşımak gibi bir görevim var. Sonrası nasip, kısmet, Allah ne yolar açar, ne kapılar açar, ne kapılar kapar bundan sonrası kaderdir."" dedi.

Kapadokya gezisini tamamlayan Metin Feyzioğlu akşam saatlerinde bölgeden ayrıldı.

Haber:Avanos Gazetesi