Bu yıl tüm Türkiye’de olduğu gibi sıcak günler geçiren Avanos akşamları iftar saatinden sonra çok kalabalık akşamlar geçiriyor.

AvanosHBR ekibi dün akşam Avanos çarşı merkezinde, tahta köprü girişinde ve Merkez Camii etrafındaydı. Kalabalık Avanos akşamlarını görüntüleyen ekibimizin objektiflerine Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce’de takıldı. Çarşı merkezi, tahta köprü ve ırmak kenarında incemeler de bulunan İnce, vatandaşlarla da sohbet etti.

Özellikle hafta sonları aşırı kalabalık sahur saatlerine kadar sürüyor. Evlerde sıcaktan bunalan Avanos’lu vatandaşlar ve çevre ilçelerden Avanos’a gelen insanlar ırmak kenarında serinleyip bol bol geziyor. Irmak kenarında açılan iftarın ardından Merkez Camii deki çay ocağında çaylarını yudumlayıp, Teravi Namazlarını kılıyor. Yoğun sohbetlerin yaşandığı çay molalarında Ramazan Ayının feyzi ve huzuru tüm vatandaşlara yansımış durumda. Bereketiyle gelen Mübarek Ramazan Ayı Avanos esnafının da yüzünü güldürüyor. Avanos’ta bir Ramazan daha böyle yaşanıyor.