Kızılırmak Kenarında Budama Çalışmaları

Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçemiz Kızılırmak kenarı sahil şeridi boyunca devam eden yeşil alanlarda bakım çalışmaları yapılıyor.

Genel bakım ve tertip çalışmalarının yanı sıra kıyı kenarındaki ağaçlarda form düzeltme budamaları yapılıyor.

Baharla birlikte genç sürgünler atmaya başlayan ağaçların düzgün gelişmesi için dalları budanarak dip sürgünleri ve altları temizleniyor.


Dilek Market Önündeki Büyük Refüj Yeniden Düzenleniyor

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından geçtiğimiz hafta Dilek Market önündeki yol ayrımında düzenlemesi yapılan küçük refüjün ardından büyük olan refüjde de peyzaj düzenleme çalışmaları başlatıldı.
Yayvan ardıçlarla kaplı olduğu için hem görüşü engelleyen hem de altlarındaki çim ve otların biçimi yapılamadığı için çirkin bir görünüm sergileyen refüjde peyzaj düzenlemesi gerekli görüldü.

Belediyemiz Peyzaj Mimarı tarafından yayvan ardıçların bu tarz alanlarda kullanımının sakıncalı olduğu, daha çok bahçe duvarı ve yamaç alanların kapatılması için kullanılan bu tür bitkilerin refüjlerin görselliği ve trafik emniyeti açısından tercih edilmemesi gerektiği ifade edildi.

Devam eden düzenleme çalışmaları kapsamında, refüjden sökülen ardıçlar Halk Piknik Alanı girişindeki yamaçlara nakledilerek dikilirken refüj düzenlemesi için zemin hazırlıkları da ekiplerimiz tarafından sürdürülüyor.