Avanos Belediyesinden İlklere Devam...

Resmi kurumların Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS)’ye geçmelerinin ilk basamağı olan dijital evrak arşivleme sistemi için, Belediyemiz yürüttüğü altyapı ve hazırlık çalışmalarını tamamlayarak dijital evrak arşivleme sürecini başlattı.
Elektronik Belge Yönetim Sistemi kapsamında yer alan; “Birim Arşivi, Kurum Arşivi, Dosyalama Usulleri, Devir İşlemleri ve Elektronik Belge Yönetim Sistemleri” ni içeren ve ilerleyen zamanlarda vatandaşların elektronik imzalarını da içinde barındıracak yeni Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları kullanılmaya başlanacak. Bununla birlikte, vatandaşlar kamu kurumlarına gitmeden işlemlerini halledebilecekleri bir dönemin altyapısını sağlamak üzere belli bir takvim içerisinde kamu kurumlarının bu altyapıyı sağlamaları gerekiyor.

Bir sonraki aşamada; “Elektronik Belge Yönetim Sistemi” ile gerek kurum içi birimler arası yazışmalar gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşları ile olan dış yazışmaların bilgisayar ortamında yapılması için ilgili Bakanlıklar tarafından entegrasyonu sağlanacak. Böylece yazışmaların standartlaşması, sevk, paraf ve onay sürelerinin kısaltılması, harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetlerinden tasarruf edilmesi ve yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi hedefleniyor.

“Elektronik Belge Yönetimi ve Dijital Evrak Arşivleme Sistemi” çalışmaları kapsamında, Belediyemiz gerekli hazırlık ve altyapı çalışmalarını tamamlayarak “Dijital Evrak Arşivleme Sistemi”ni kullanmaya başladı.